Magazin > Lepota & telo
42 ogledov

Kopalno olje lahko naredite sami

kopalna kad Profimedias
Eden najlepših načinov, kako se v teh mrzlih dneh sprostiti in pogreti, je zagotovo vroča kopel. Kopalno sol ali olje, ki bosta namakanje v vodi spremenila v pravo wellness doživetje, lahko naredite sami.

Mleko lajša draženje
Mleko in med – zmagovalna kombinacija, ki zmanjšuje rdečico, koži povrne vlažnost in tako zmanjša srbečico, ki se pozimi še zlasti rada pojavi na spodnjih okončinah.

Recept: Segrejte 1 liter polnomastnega mleka, ki mu nato dodate pol kozarca medu. Mešanico zlijte v toplo vodo. Namakajte se vsaj 15 minut.

Zdravilna sol
Sol iz telesa odvaja škodljive snovi, kožo pa nahrani z minerali. Kopalno sol z različnimi vonji lahko kupite, lahko pa v vodi raztopite navadno kuhinjsko sol. Po 20 minutah uživanja v topli vodi sol dobro sperite s telesa in se namažite s hranilno kremo.

Olje za svilnato polt
V kopalno kad s toplo vodo dodajte 4 žlice mandljevega olja in 10 kapljic vanilijevega. V vodi uživajte 15-20 minut. 

Kot priporočajo strokovnjaki, se v vroči kopeli ni dobro namakati več kot dvakrat na teden in ne več kot 20 minut, saj se koža hitro izsuši. Po kopeli počivajte vsaj 30 minut, da se vaš krvi tlak znova stabilizira. Če imate vročino, se kopalni kadi odpovejte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.