Magazin > Lepota & telo
55 ogledov

Koža vam ne bo hvaležna

Temne kolobarje lahko povzročijo tudi velika nihanja v teži, zato bodite zmerni. Žurnal24 main
Bolj kot obiski dermatologov je pomembno, kako s kožo ravnate vsak dan.

Izognite se naslednjim napakam in vaša koža vam bo hvaležna. 

Napaka: Ne uporabljate sončne kreme
Sončno kremo je treba uporabljati vsak dan, ne samo poleti. UVB žarki so bolj močni poleti, a so zato UVA žarki vse leto prisotni. Slednji pripomorejo k staranju kože, gubanjem in rjavim lisam, seveda pa tudi k razvoju kožnega raka. Nanesite si zaščitno sončno kremo s faktorjem 30 ali druge kreme, ki vsebujejo zaščitni faktor. 

Napaka: Privoščite si dolgo, vroče tuširanje
Dolgo tuširanje z vročo vodo je prijetno, samo ne za kožo. Vroča voda izsuši kožo. Če imate že tako suho kožo, bodo vroče kopeli le še poslabšale vaše stanje. Tuširajte se z manj toplo vodo in skrajšajte čas tuširanja. Če se ogledalo v kopalnici zarosi, ste bili pod tušem predolgo. Popivnajte se in nanesite losjon za telo na še vlažno kožo.

Napaka: Preveč pilingov
Z nobeno stvarjo se ne sme pretiravati, tudi s pilingom ne. Ljudje, ki to počnejo prevečkrat, imajo pogosteje rdečo in razdraženo kožo. 

Napaka: Premalo spanja
V spanju se koža obnavlja in če krajšate nočni počitek, ji tega ne omogočite. Kreme, ki si jih nanesete pred spanjem, bodo ponoči bolj učinkovale. Koliko spanja posameznik potrebuje, ni mogoče določiti, priporoča pa se, da odrasli spijo vsaj sedem ur na noč. 

Napaka: Spat greste z neumitim obrazom
Idealno bi si obraz umili dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer. Zvečer odstranite ličila, da bo koža lahko dihala. 

Napaka:  Drgnjenje aken
Akne niso stvar higiene, ampak hormonov. Umivanje kože z močnimi mili in pilingi ima za posledico lahko razdraženo koži. Uporabite izdelke, ki odpirajo pore in mehčajo kožo. 

Napaka: Stiskanje mozoljev
Stiskanje mozoljev in praskanje kože lahko le še poslabša stanje kože. Uporabite izdelke s salicilno kislino in dnevno vlažite kožo. 

Napaka: Obisk solarija
Z obiskom solarija ali salona za porjavitev telesa ne boste kože zaščitili pred opeklinami. Nasprotno. Med obiskom solarija ste izpostavljeni UVA žarkom, ki povzročajo raka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.