Magazin > Lepota & telo
23 ogledov

Kožo čistijo večinoma zvečer

zivljenje 02.07.13. obraz, nega, zenska, foto: shutterstock Shutterstock
Raziskava. Le 17 odstotkov vprašanih Slovenk hodi na lepotne tretmaje v salonih.

Malo več kot 80 odstotkov Slovenk si kožo čisti le zvečer, slaba polovica tudi zjutraj. Obraz si jih z vatiranimi blazinicami in čistilnim mlekom čisti 60 odstotkov, skoraj polovica jih izvaja tudi obrazni piling, na lepotne tretmaje v kozmetičnih salonih pa hodi le 17 odstotkov od sto vprašanih žensk Philipsove raziskave ob lansiranju nove tehnologije za čiščenje kože.

Obraz masirajte

"Redna, vsakodnevna, pravilno izbrana nega kože, ki vključuje ustrezno in pravilno izvajano čiščenje kože, poleg zdravega načina življenja najbolj pripomore k mladostnemu videzu kože," poudarja specialistka dermatovenerologije Mateja Lisjak. Dodaja, da k boljšemu videzu kože prispeva tudi nežna masaža kože, saj pospeši mikrocirkulacijo ter s tem boljše prehranjevanje in obnovo kože.

Z njo se strinjata vizažistki Nika Veger in Maja Šušnjara, ki pravita, da je osnova dobrega ličenja negovana in na ličenje pripravljena koža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.