Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

Kraljeva poroka po slovensko

(Foto: Nika Ravnik / niOka) Žurnal24 main
Tokratnja stvaritev prihaja izpod prstov Nike Ravnik / niOke, ki si Kate Middleton predstavlja v nakoliko nevsakdanji krinolini.

Inspiracijo za obleko je Nika črpala iz enega izmed štirih elementov - Zraka, ter elementov krinoline, ki bi jo v vsakem primeru priporočila bodoči kraljici. Obleko bi naredila iz bele svilene čipke ter ogrodja za krinolino. S plastenjem subtilnega čipkastega materiala in volumni se ustvarijo organske, 3D oblike, ki nam hkrati dajejo občutek lahkotnosti ter pompoznosti, nam je razložila Nika.

Bila jih je na tednih mode
Nika Ravnik/ niOka je modna oblikovalka, stilistka in kostumografinja, z unikatnim pogledom na modo, ki nikogar ne pusti hladnega. Od leta 2008 ima svojo blagovno znamko niOka. V pompoznem minimalizmu, ki definira njene stvaritve, je mešanica avantgarde in enostavnosti, mojstrske obrti, nežne provokacije in brezčasnosti. Od leta 2010 je redna članica skupine SOTO. Živi in dela v Ljubljani.

Izkušnje iz modnega področja si nabirala v Avstraliji.V Kopenhagnu je predstavila svojo diplomsko kolekcijo na Tednu mode Kopenhagen. Februarja 2010 pa se je Nika, s svojo blagovno znamko niOka, odzvala na povabilo predstavnika londonskega tedna mode ter svojo kolekcijo (Ne)Vidno/(In)Visible, Jesen/Zima 2010/11, predstavila na modni reviji A La Mode / London Fashion Week. Sodelovala je tudi pri velikem številu projektov, razstav in modnih dogodkov, doma in v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.