Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

Kreme omilijo celulit

Najboljše rezultate boste dosegli s kombinacijo zdrave prehrane, gibanja, masaže Žurnal24 main
Kreme proti celulitu delujejo, pravijo strokovnjaki. Nas pa je zanimalo, kako, katere so najbolj aktivne sestavine in kdaj so rezultati zares vidni.

Celulit je trdovratno maščobno tkivo, ki nastane zaradi zastoja tekočin v podkožnih tkivih in je posledica slabe prekrvavitve. Dejavnikov za njegov pojav je več, najpogosteje pa nastane zaradi nezdrave prehrane, pomanjkanja telesne dejavnosti, genskih dejavnikov, upočasnjene presnove in kajenja. Proti njemu se je treba boriti celostno – s spremembo življenjskega sloga, do bolj gladke kože in kakšnega centimetra manj na predelu stegen, bokov, trebuha in zadnjice pa vam lahko pomagajo tudi kreme proti celulitu in takšne za preoblikovanje telesa.

Delovanje
Kreme proti celulitu in za preoblikovanje telesa vsebujejo aktivne molekule, ki prodrejo v telo in preprečujejo shranjevanje maščob ter spodbujajo odpravljanje maščobnih oblog. "Večina krem deluje tako, da spodbujajo cirkulacijo in izločanje odvečne tekočine, tiste naprednejše pa preprečujejo tudi skladiščenje maščob in spodbujajo proces njihove razgradnje," razlaga Svjetlana Arh, direktorica strokovne in znanstvene komunikacije Vichy. Da kreme res delujejo, lahko opazite zelo hitro, saj je zaradi spodbujanja hitre tvorbe kalogenskih vlaken prva izboljšava, ki se pojavi že po nekaj nanosih, vidno čvrstejša in bolj gladka koža. Seveda pa je delovanje odvisno od strukture izbrane kreme – tako nekatere delujejo le površinsko, torej kožo le učvrstijo, druge pa prodrejo v podkožje in napadejo odvečne maščobne celice. Za optimalne rezultate Arhova priporoča kombinacijo dnevne in nočne kreme. Obe sledita presnovnemu ciklu telesa, kar pomeni, da je naloga dnevne kreme pospeševanje izločanja maščob, nočne pa razbijanje mastnih celic.

Aktivne sestavine
Pri izbiri kreme bodite pozorni predvsem na sestavine. Tiste, ki so v boju proti celulitu najučinkovitejše, vsebujejo kofein, mangan, rutin, salicilno kislino, izvlečke alg, gvarano, eterična olja in zeleni čaj. Proizvajalci pa vedno znova preizkušajo nove sestavine in njihove kombinacije, da bi dosegli še boljše rezultate.

Brez masaže ne gre
"Masaža je ključnega pomena v boju proti celulitu in povečanemu obsegu, saj vpliva na celice kože, ki imajo funkcijo shranjevanja maščob, pomaga pa tudi pri izločanju lipidov in s tem pripomore k preoblikovanju telesa," pravi Arhova. Zaradi masaže krema lažje in hitreje prodre v telo ter hkrati spodbudi cirkulacijo in delovanje vezivnega tkiva. Če bi se radi znebili celulita na zgornjem delu stegen, kremo s krožnimi gibi vmasirajte od kolena navzgor, z nekoliko večjimi krožnimi gibi pa napadite tudi boke in zadnjico. Začnite pod zadnjico in se počasi premikajte proti pasu, masažo pa končajte z nežnim ščipanjem. Odvečne maščobne blazinice pa boste s trebuha in pasu najlažje odstranili z nanašanjem kreme v smeri urnega kazalca. Bolj čvrsto in gladko kožo pa imate lahko tudi na rokah. Kremo za preoblikovanje telesa nanesite pri komolcu in nadaljujte v smeri proti ramenom, nekoliko več pozornosti pa posvetite notranjemu delu nadlahti. Če masaže niste vešči ali pa zanjo nimate časa, si lahko pomagate s priročnimi masažnimi valjčki, ki spodbujajo mikrocirkulacijo in tako iz tkiv izločajo odvečno maščobo.

Bodite vztrajni
Kljub privlačnim reklamam in spodbudnim obljubam proizvajalcev pa se je treba zavedati, da je proces preoblikovanja telesa dolgotrajen postopek. Pot do želenih rezultatov je pogosto dolga, do zadovoljivega cilja pa vas bosta pripeljali predvsem vztrajnost in potrpežljivost. Čeprav se bodo prvi rezultati pokazali zelo kmalu, pa bo celulit zares začel izginjati v obdobju od dveh do treh mesecev redne uporabe kreme, kar vključuje njeno nanašanje in masiranje dvakrat na dan. Nikakor pa ne smete pozabiti niti na redno telesno aktivnost in uživanje velikih količin vode, sadja in zelenjave. Naj bo boj proti celulitu eden od odločilnih korakov do bolj zdravega življenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.