Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Kvaliteta dostavljene bio hrane na dom

bio hrana Shutterstock
Dostava hrane na dom je ponavadi pomenila, da si boste privoščili pico ali čevapčiče, toda tudi pri nas je vse več ponudnikov drugačnih vrst jedi.

Hrani z eksotičnih dežel so se pred par leti pridružile vegentarijanske, veganske, ekološke in presne specialitete. Preverili smo, kakšna je danes ponudba dostave takšne hrane na dom.

Od bio sendvičev do smutijev

Pobrskali smo po spletu in našli kar nekaj ponudnikov, ki pa so v večini vezani na območje osrednje Slovenije. Postopek naročanja je ponavadi tak, da jedi lahko naročite prek spleta ali telefona dan prej oziroma isti dan zjutraj. Cene se zelo razlikujejo, saj so raznovrstni tudi jedilniki. Primerjali smo nekaj naključno izbranih ponudnikov.

Ljubljanski Biohappy ponuja napitke, zajtrke, sendviče, sadne solate in sestavljene paketke, vse iz bio sestavin. Cena vsakega je 4,5 evra, evro ali dva pa boste dali še za dostavo. Zanimive in zelo dodelane jedilnike ponuja tudi Gurmama. Vsak delovnik nudi eno solato, eno presno in eno kuhano jed. Za solato boste odšteli 7 evrov, za kuhano jed 10, za presno pa 11. Ljubljano in Kranj s svojo ponudbo smutijev zalaga aLIVE smoothie. Za pollitrski napitek iz svežih, ekoloških, veganskih, presnih sestavin boste odšteli 4,99 evra. V prestolnici si lahko privoščite tudi ekološke zelenjavne juhe Juhahu, ki so tudi najcenejše, saj porcija stane 2 evra, za vse ekološko usmerjene s svojimi posodicami pa le 1,70 evra. Na spletni strani smo žal izvedeli, da si bodo vzelikrajši odmor in ponudbo znova vzpostavili spomladi.

Izjemno pestri jedilniki

Pri preverjanju ponudbe smo v nasprotju s pričakovanji ugotovili, da je nazbor tovrstne hrane izjemno raznolik in kakovosten, zanimivega jedilnika ni težko sestaviti. Tudi cene pa so primerljive s cenami klasičnih ponudnikov hrane na dom, zato pozabite na predsodke in si drznite poskusiti nekaj novega in predvsem boljzdravega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.