Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

Lahko zaradi seksa bankrotirate?

Kakovostna spolnost je nujna sestavina vsakega partnerskega razmerja. Žurnal24 main
Po navadi ne. Vas bo pa seks naredil bolj radodarne in ljubeče, kot ste sicer. Vas zanima, zakaj in kaj so še druge prednosti, ki jih vašemu zdravju nudi seks?
S spolnostjo se poveča intimnost
Med spolnostjo se prek doživljanja orgazmov povišuje raven hormona oksitocina oziroma "hormona ljubezni", ki pomaga graditi vezi in zaupanje. Znanstveniki so preučevali 59 žensk in merili njihovo raven oksitocina pred in po ljubljenju. Sami lahko uganete, kakšne so bile ugotovitve! Mi pa dodajamo zanimivo dejstvo, da je bila raven oksitocina še posebej visoka pri ženskah, ki se s svojim partnerjem veliko objemajo in crkljajo. Pa smo spet pri romantiki! Zato fantje, crkljajte svoje punce, pa vam bodo te zveste do konca vaših dni. Gre namreč za to, da oksitocin povzroča nujo po negovanju partnerja in navezovanju nanj. Precejšnje vplive pa bo imel tudi na vas, saj ljudje zaradi oksitocina postanemo bolj darežljivi. Zato ne varčujte, ampak sezite globoko v denarnico in svoji dragi kupite nekaj, kar jo bo razveselilo.

Spolnost zmanjšuje bolečino
V skladu z rastjo ravni oksitocina naraste tudi raven endorfina, s tem pa se zmanjša bolečina. Če vas torej mučijo recimo glavoboli, artritis ali predmenstrualni sindrom, lahko orgazemček, dva ali tri bistveno pripomorejo k vašemu boljšemu fizičnemu počutju.

Spolnost zmanjšuje možnost raka na prostati
Pogosti izlivi pri moških, zlasti v njihovih dvajsetih letih, zmanjšujejo možnost razvoja raka na prostati. Avstralski znanstveniki so preučevali skupino bolnikov s to boleznijo in ugotovili, da je verjetno tudi nedejavno spolno življenje v mladosti pripomoglo k razvoju bolezni. Najmanj 21 ejakulacij na mesec naj bi varovalo pred rakom na prostati. Zato v akcijo!

 

Preberite še:

 

 

Med seksom se krepijo mišice medeničnega dna
Če ženske med seksom stiskajo mišice medeničnega dna, kar je sicer – tudi brez moške pomoči – znano pod imenom Keglove vaje, s tem pridobijo kopico prednosti. Ne le, da to ugodno vpliva na občutke pri penetraciji, temveč se s krepitvijo teh mišic ženske tudi zavarujejo pred možnostjo inkontinence v starejših letih. Pri osnovni Keglovi vaji stisnete mišice medeničnega dna, kot bi želeli prekiniti curek urina, preštejte do tri in mišice popustite. To nekajkrat ponovite.

Zaradi seksa boljši spanec
Zakaj bi kupovali drage uspavalne tablete, če je oksitocin na voljo brezplačno? Ta se sprosti med orgazmom in omogoča bistveno kakovostnejše spanje. Saj vam je znano – vaš dragi je eno minuto še nadvse dejaven, naslednjo pa že smrči poleg vas. Zadostna količina spanja pa je povezana še z drugimi stvarmi, kot sta recimo normalna telesna teža in krvni pritisk. Več kot očitno s kakovostno spolnostjo ne boste le bolj zdravi, temveč tudi lepši!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.