Magazin > Lepota & telo
47 ogledov

Lahkotne balerinke

Balerinke so modne tudi letos.(Foto: Deichmann)
1/24
Žurnal24 main
Ljubiteljice balerink se boste razveselile dejstva, da je letos na voljo veliko modelov. Izbiro prilagodite priložnosti in slogu oblačenja.

Pomlad prinaša lahkotno obutev. Na policah trgovin se že bohotijo balerinke v različnih barvah in materialih.

Nekoč so bile dragocene
Balerinke so bile prvotno mehki okrogli čevlji iz svile ali drugih dragocenejših tkanin z elastiko in so resnično spominjale na baletne copatke. V srednjem veku so bile balerinke popularne tako pri ženskah kot tudi pri moških. Moške balerinke so se v 16. stoletju imenovale pompes. Padec popularnosti so doživele v 17. in 18. stoletju zaradi francoske kraljice Catherine de’Medici, ki je zahtevala pet centimetrov visoko peto na svojih poročnih čevljih.

Danes raznolike
Danes balerinke predstavljajo vse preprostejše čevlje z nizkim podplatom in zaobljenim sprednjim delom. Elegantnejši modeli so običajno bolj elipsasto zaobljeni, bolj odprti, brez posebnih dodatkov ali pa so ti izjemno minimalistični in prefinjeni. Prav tako so nekoliko bolj izbrani modeli največkrat enobarvni ter izdelani iz svetlečih se materialov, ne glede na to, ali gre za usnje ali katerega izmed umetnih materialov. Nekateri elegantnejši modeli imajo tudi poudarjeno nizko peto, ki sicer ni značilna za balerinke, saj naj bi imele popolnoma nizek podplat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.