Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Lasersko odstranjevanje dlačic

(Foto: iStokPhoto) Žurnal24 main
Od nezaželenih dlačic se lahko na popolnoma neboleč način poslovite za zmeraj. Vas zanima, kako? Z laserskim odstranjevanjem vsekakor.
Kako deluje?
Pri laserskem postopku odstranjevanja dlačic ne gre za puljenje dlak, ampak laser s svojim žarkom uniči korenino dlake. Deluje na melanin, ki dlake obarva. Ko ta absorbira laserski žarek, se ogreje čez 60 stopinj in uniči lasne mešičke, iz katerih ne morejo več zrasti nove dlake. Laserski žarki pa delujejo le na korenino dlake in pri tem ne uničijo strukture kože.

Postopek odstranjevanja dlačic
Laserski postopek je popolnoma neboleč, lahko pa čutite rahlo zbadanje. Območje odstranjevanja dlačic je izpostavljeno laserskim žarkom, zato je treba med postopkom nositi zaščitna očala. Mesec pred posegom si na območju laserskega odstranjevanja dlačic teh ne smete odstranjevati z voskom ali britvico niti uporabljati belilne kreme. Dva dni pred postopkom pa je območje odstranjevanja dlak treba obriti, da ne bi prišlo do nepotrebne porabe laserske energije na dolgi dlaki. Res je, da je postopek odstranjevanja dlačic dolgotrajen, število tretmajev pa je odvisno od starosti, spola in mesta odstranjevanja. Torej boste morali postopek ponoviti od pet- do desetkrat, lasersko odstranjevanje pa lahko traja od 15 minut do 4 ure, kar je spet odvisno od mesta odstranjevanja.

Ali dlačice res izginejo?
Da bi izginile čisto vse dlačice, tudi pri tej metodi ni popolnoma zagotovljeno, vendar je dlačic sčasoma vedno manj, tiste, ki spet zrastejo, pa so nežnejše. Prav zaradi tega je postopek treba ponoviti večkrat. Po zadnjem obisku pa so rezultati resnično zadovoljivi.

Kaj morate vedeti, preden se odločite za lasersko odstranjevanje dlačic?
Laser ne deluje na svetlih ali uničenih laseh, ki ne vsebujejo melanina. Pri prvem obisku vas bodo v salonu seznanili s postopkom, številom tretmajev in časovnim razmikom med njimi. Priporočljivo je, da se za lasersko odstranjevanje dlačic odločite na predelu z manj dlačicami. Najpogosteje se lasersko odstranjevanje dlačic izvaja na predelu obraza ali bikinija.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.