Magazin > Lepota & telo
302 ogledov

Lasje naj segajo do oči

1/10
Žurnal24 main
Modne smernice pri poletnih pričeskah zapovedujejo polnost. Frufru mora segati vse do oči, paž pa bo zavzel različne oblike in dolžine.

Volumen, frufru, paž in kodrasti lasje so po besedah Steva Pavloviča iz frizerskega salona Stevo pri modnih pričeskah letos v ospredju.

Izraziti frufru
Frufru mora biti tokrat izrazito gost in kar precej dolg – toliko, da prekrije obrvi oziroma seže skoraj do oči. Poda se vsaki dolžini las. 

Srednje dolgi lasje so letos postriženi do ramen oziroma malce čeznje. Tudi takšna dolžina las ponuja precej možnosti oblikovanja.
Stevo Pavlović
Paži vseh oblik
Letos so modni krajši in nesimetrični paži. Sprednji lasje se lahko končajo rahlo pod brado, zadaj pa naj bodo precej privzdignjeni in polni, razlaga Stevo. Paž bo še modnejši z ravnim frufrujem. Nesimetrična različica paža pa omogoča različne dolžine las; na eni strani glave so lahko popolnoma kratki, na drugi strani pa lahko segajo do brade.

Valoviti lasje
Srednje dolgi lasje so letos postriženi do ramen oziroma malce čeznje. Tudi takšna dolžina las ponuja precej možnosti oblikovanja. Najmodnejši so skodrani in valoviti, pravi Stevo. Uredite jih lahko z navijalkami, kodralniki in ravnalniki las in dosežete valovit videz, pojasnjuje sogovornik.

Nekaj fotografij modnih pričesk si oglejte tukaj.

Prameni za polnost
Barva doda lasem nove razsežnosti, poudarja Stevo, sploh letos, ko so najmodnejše žive. Živo rdeča je na vrhu barvne lestvice. Pobarvate se lahko z eno barvo ali pa si omislite pramene. Ti bodo lase naredili polne; če si zelo želite doseči tak učinek, se odločite za debelejše pramene.

Legendarne ženske pričeske
Stevo nam je zaupal, pričeske katerih žensk so po njegovem mnenju zaznamovale zgodovino:

  • Kleopatra. Imela je prvo izrazito žensko pričesko, ki je pojem ženstvenosti, moči in nedotakljivosti.
  • Marija Antoinetta. Uvedla je visoko modo las – lasulje. Te so bile v svetu pomembnežev obvezne nekaj stoletij.
  • Louise Brooks. Omislila si je paž, ki se je zapisal v zgodovino. Njeno pričesko je posnemala množica žensk po vsem svetu.
  • Mia Farrow. Igralka, ki je svoje dolge lase ostrigla na kratko in tako povzročila revolucijo v dolžini las.
  • Marilyn Monroe. Platinasto svetli, rahlo valoviti lasje so pojem ženstvene pričeske, ki bo večno modna.
  • Diana Ross. Nosila je afropričesko, ki je bila v 60. letih prejšnjega stoletja izjemno priljubljena.
  • Jennifer Aniston. Njeni daljši stopničasti lasje s prvimi izrazitejšimi svetlimi prameni so v frizerskih salonih postali kult.


Ne spreglejte galerije!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.