Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Lažnive spletne cene

Prednost nakupovanja po spletu je, da blago lahko zamenjate brez razloga, a klju Žurnal24 main
Razprodaje na spletu. Na videz ugoden nakup lahko hitro postane predrag, zato previdno.

Slovenci pri nakupovanju prek spleta največ stvari naročimo iz Kitajske in Hongkonga, ob tem pa na carinski upravi priporočajo previdnost. Zaradi spletnih pasti vas lahko znižano blago na koncu stane več, kot bi zanj plačali pred razprodajami.

Iščite evropskega distributerja. Pred nakupom poiščite najbližji distribucijski center. Nakup prek ameriške spletne strani Amazon je denimo najcenejši prek britanskega ali nemškega distribucijskega centra, saj bodo stroški poštnine nižji, blago pa boste prejeli prej.

Preverite poštnino
Pred nakupom blaga prek spleta se pozanimajte, katere dajatve je treba plačati. Stroški dajatev oziroma poštnine lahko občutno podražijo ugoden nakup, opozarjajo na carinski upravi. Pametno je nakupiti več izdelkov hkrati.

Do 22 evrov brez carine
Pošiljke v vrednosti do vključno 22 evrov so oproščene plačila vseh dajatev, za pošiljke vredne od 22 do vključno 150 evrov se obračuna samo davek na dodano vrednost (20 odstotkov od davčne osnove), za pošiljke, katerih skupna vrednost blaga presega 150 evrov, pa se poleg davka plača tudi carina. Za večino tekstilnih izdelkov velja 12-odstotna stopnja carine.

Pazite na ponaredke
"Pri naročanju blaga prek spleta naj bodo kupci pozorni na morebitne ponaredke blaga, saj lahko carina ob vstopu v Evropsko unijo takšno blago zadrži, pozneje pa tudi odvzame in uniči," še opozarjajo na carinski upravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.