Magazin > Lepota & telo
6 ogledov

Le skodelico zelenega

Mleko v zelenem čaju je lahko škodljivo, zato ga raje pijte brez dodatkov. Žurnal24 main
Zeleni čaj je eden od najbolj zdravih napitkov. Nekateri strokovnjaki ga uvrščajo takoj za vodo in priporočajo vsaj eno skodelico na dan.
Slavospev zelenemu čaju
Zeleni čaj je lovec na proste radikale, ki povzročajo infarkt, lajša sončne opekline, znižuje krvni tlak in krepi imunski sistem. Lahko bi rekli, da je zeleni čaj pravo čudežno zdravilo, saj varuje tudi pred nastankom ledvičnih kamnov, odpravlja zadah, koži vrača mladost in dviguje koncentracijo. Zato ga preprosto morate piti, predvsem brez mleka in sladkorja.

Lističi čajevca
Zeleni čaj pridobivajo iz listov čajevca. Lahko najdete več različnih vrst zelenega čaja, ki pa se po okusu nadvse razlikujejo. Na lastnosti vplivajo način pridelave, vremenske razmere in sestava tal ter ravnanje z lističi med skladiščenjem.

Zeleni čaj proti raku?
Znanstveniki so ugotovili, da imajo antioksidanti zelenega čaja močan učinek na zdravljenje raka. Toda po drugi strani je treba paziti na količino zelenega čaja, ki ga popijete, saj vsebuje tudi snov, ki preprečuje razvoj molekule s pomembno obrambno vlogo pri nastanku raka. Znanstveniki so ugotovili, da prevelika količina zelenega čaja lahko ovira aktivnost te molekule, zato ga spijte samo skodelico.

Spijte ga brez mleka!

Nemški strokovnjaki so ugotovili, da je mleko v zelenem čaju večkrat lahko škodljivo, zato ga raje pijte brez dodatkov. Raziskava je namreč pokazala, da se mlečni proteini vežejo na katehine, srcu prijazne snovi v čaju, in tako onemogočijo koristne učinke čaja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.