Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Legendarni Vuitton

Madona je Vuittonov novi obraz. Žurnal24 main
Louis Vuitton se je v svet slavnih povzpel z izdelovanjem potovalnih kovčkov, ki so bili namenjeni damam iz visoke družbe.

Zapisano v času
Pri rosnih devetnajstih je odprl lastno pod­jetje. Nadarjeni oblikovalec in vizionar je hitro pridobival sloves in kma­lu postal ekskluzivni dobavitelj za cesarico Eugénie, ženo Napoleona III. Kaj kmalu je postal prepoznaven po kakovostnih ročno izdelanih kovčkih, ki danes po svetu predstavljajo statusni simbol. Nasledil ga je sin Georges, oblikovalec slavnega monograma LV. Gaston, Louisov vnuk, pa je začutil potrebo po sodelovanju z umetniki. Podjetje danes nadaljuje družinsko tradicijo in izpolnjuje posebna naročila, pri čemer posamezna opravila v izdelavi kovčkov še danes opravijo ročno.

Znameniti monogram LV
Logotip Louis Vuitton je postal sta­tusni simbol po vsem svetu in visoko cenjen v modi. Nastal je pod taktirko Louisovega sina Georgesa, ki je pravi avtor nepogrešljivega simbola. S tem je po mnenju nekaterih ta postal prvi pravi logotip v zgodovini mode, njegov namen pa je bilo preprečiti ponarejanje. Ironično protislovje, glede na to, da danes le odstotek izdelkov v obtoku iz Vuittonove ponudbe, ni ponarejenih. Orginale je mogoče kupiti le v butikih Louis Vuitton.

 

 


Torbice z imenom
Papillon, Keepall, Bucket in Speedy so le nekatere izmed slavnih imen pregrešno dragih Vuittonovih torb. Trend luksuznih nakupov pa je presegel vse meje z LV Tribute Patchwork Bag, ki je  navdušila mnoge ljubiteljice visoke mode, a lansirali so jih samo 24. Njena cena je dosegla 42 tisoč dolarjev. Torbica je sestavljena iz 15 različnih modelov LV torbic spomladanske in poletne kolekcije in okrašena z zlato verigo. Povzročila je mnogo zanimanja in zgražanja, nekateri so jo opisovali kot del umetnosti, spet drugi pa so jo označili za popolno smetišče odpadkov. Kakšno je vaše mnenje, presodite sami.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.