Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

Lepe noge za samozavest

Lepe noge so ponos vsake lastnice, so izvor poželenja, zavidanja, pa tudi moči in samozavesti.

Noge potrebujejo nego
Noge zahtevajo prav tako skrbno nego, kot jo zahteva obraz. Poskrbite za udobno obutev, visoke pete pa zamenjajte za malo manj visoke. Noge vam bodo hvaležne. Večkrat jim privoščite masažo, telovadbo, šport, pravilno nego in sprostitev. Noge nosijo celotno težo telesa in niso prav nič navdušene nad odvečnimi kilogrami, ki jih morajo prenašati dolge kilometre. Poskrbite za normalno težo in prihranili si boste marsikatero zdravstveno težavo.

Redno si privoščite sproščujočo  kopel
Za pomiritev nog si pripravite kamilično kopel. V toplo vodo dodajte pest kamilic. Pustite, da nekaj časa stojijo. Če nimate pravih posušenih cvetov kamilice jih lahko nadomestite s čajnimi vrečkami. Pri oteklinah stopal in gležnjev bo pomagala  kopel iz peščice lipovega cvetja, žličke soli ter rožmarina in melise. Voda kopeli naj bo hladnejša od sobne temperature.

Devet zapovedi za lepe noge:

  1. Primerna prehrana in vadba sta osnova za lepe noge.
  2. Preprečite slabo cirkulacijo. Da le-to izboljšate, dvignite noge. To naredite tudi med spanjem, tudi če nimate problemov s slabo prekrvavitvijo. 
  3. Ob vsaki priložnosti  hodite po stopnicah in se vozite s kolesom.  To bo dobro delo nogam in zadnjici.
  4. Izogibajte se predolgemu stanju na mestu, saj to povzroča krčne žile. 
  5. Gladke noge izgledajo bolj privlačne od kosmatih.  
  6. Po prhanju si kožo obilno natrite z vlažilnim mlekom. 
  7. Izogibajte se prevročim kopelim. 
  8. Prho vedno končajte z mrzlo vodo po nogah. Izmenično prhanje s toplo in hladno vodo izboljša prekrvavitev in koža potane bolj elastična.
  9. Veliko pijte. Tekočina dobro dene tudi nogam.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.