Magazin > Lepota & telo
21 ogledov

Lepota na dosegu rok

Ne pretiravajte! (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Za lepoto ni treba vsakokrat v kozmetični salon. Za svež videz in dobro počutje lahko poskrbite sami. Naredite si masko za lase, poskrbite za roke in stopala in nahranite kožo obraza.

Maska za lase
Izsušeni in lomljivi lasje brez leska si bodo opomogli z masko iz olja, jajca in citronske kisline. Jajce umešajte, mu dodajte limono in olivno olje. Nanesite na lase in jih zavijte v toplo brisačo ter pusti delovati 30 minut. Mešanico sperite s toplo vodo in nato lase umijte še s šamponom.

Vlaženje obraza
Obstajajo številne maske za obraz, od hranljivih do tistih za globinsko čiščenje in takšnih, ki obraz samo navlažijo. Maske, namenjene vlaženju, lahko pustite delovati tudi dlje. Narežite svežo kumaro in si kolobarje položite na obraz ter pustite delovati dvajset minut. Nato dobro izperite. Koža bo dobro navlažena.

Predel okoli oči
Zatečen predel pod očmi in podočnjake lahko omilite s kamilico. Skuhajte si močan čaj iz listov in cvetov kamilice, ko se ohladi, pa ga precedite. Potem namočite vatne blazinice v čaj in jih za deset minut položite v zamrzovalnik. Nato jih položite na oči in pustite delovati nekaj minut. Učinek bo viden takoj.

Skrb za stopala
Čeprav se jih velikokrat ne vidi, ne smete pozabiti na stopala. Če nimate časa za kopel in celotno pedikuro, stopala bogato namažite s kremo za noge, nato pa obujte bombažne nogavice. Suha koža na stopalih se bo tako omehčala in zlahka boste s stopal odstranili odmrle delce.

Olje za nohte

Naredite nekaj za lepoto nohtov. Vzemite olje za nego obnohtne kožice in olje za nego nohtov. Oboje na debelo nanesite na nohte in kožo okoli njih, kar bo nahranilo nohte, ki se tako ne bodo več cepili. Tako bo tudi daljša manikira, ko boste imeli čas zanjo, uspešnejša. Namesto kupljenih olj lahko uporabite olivno olje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.