Magazin > Lepota & telo
54 ogledov

Lepotne priprave na zabavo

ženska Shutterstock
Če boste na zabavo oblekle hrbtni izrez, za kožo hrbta poskrbite s samoporjavitveno kremo ali nanjo nanesite puder.

"Za lepo kožo hrbta svetujem najprej piling celega telesa, nato se namažite z hranilno ali vlažilno emulzijo in na koncu nanesite puder v barvi kože ali takega z diskretnimi bleščicami, ki lepo poživijo hrbet in ga naredijo zelo privlačnega," ženskam, ki bodo za novoletno zabavo razgalile hrbet, svetuje Dragana Pogačar iz kozmetičnega salona Esenca. Puder z diskretnimi bleščicami Pogačarjeva svetuje tudi za dekolte.

Krema za samoporjavitev

V salonu Lavanda za nego kože na hrbtu priporočajo piling in masažo hrbta s toplimi olji. "Po tuširanju kožo namažite s kremo za samoporjavitev. Tako bo koža hrbta, rok in dekolteja zelo sveža, lepa in rahlo obarvana, vendar še vedno v mejah naravnega videza," pravi kozmetičarka Karla Eržen iz kozmetičnega salona Lavanda.

Za dekolte maska

Vrat in deklote morata biti enako kot obraz negovana skozi vse leto. To pomeni, da večerno čiščenje obraza zajema tudi vrat in dekolte.

"Ker pa so nam dnevi do praznovanja šteti, vam svetujemo in nudimo nego vratu in dekolteja s pilingom, kisikom, masažo, ročno limfno drenažo in specialno 'peel off' masko. Tako bo koža bolj sijoča, plitve gube zglajene, in pigmentni madeži posvetljeni," pravi Erženova.

Oblika obrvi

S pravilno obliko in barvo obrvi poudarite oči in odprite pogled. "Če so obrvi na koncu obrnjene navzdol, ste lahko videti utrujeni in žalostni. Ker si tega ne želite, obrvi optično dvigujemo. Najpogosteje uporabljamo svetlo-, srednje- in temnorjavo barvo, pri mlajših in temnih ljudeh z močnim karakterjem pa tudi črno," razlaga Pogačarjeva.

Barvanje obrvi

"V trendu so močnejše, razmrščene obrvi. Če so vaše obrvi tanjše ali pa razredčene, jih lahko popravimo z barvanjem. Postopek izvedemo z izdelki, narejenimi samo za barvanje obrvi in trepalnic. Za barvanje najpogosteje uporabljamo svetlo- in temnorjavo barvo, s katero dosežemo lep naraven videz," pa pravi Erženova in dodaja, da lahko isti dan tudi pobarvajo trepalnice.

Vsaj dan pred zabavo

Obe kozmetičarki svetujeta, da oblikovanje in barvanje obrvi ter barvanje trepalnic opravite dan ali dva pred praznovanjem, saj lahko koža zaradi puljenja rahlo pordi, zato je dobro, da se čez noč pomiri.Dan ali dva pred zabavo je treba tudi odstraniti dlake nad zgornjo ustnico, pri zalizcih ali na bradi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.