Magazin > Lepota & telo
58 ogledov

Ličenje s čopiči bo lepše

zivljenje 05.02.14. licenje, copici, foto: shutterstock Shutterstock
Za eno stvar ne potrebujete treh. S pravo izbiro čopiča bo ličenje lažje in lepše.

Kateri je za lica, kaj naj počnem z metlico, ki sem jo dobila v setu, in kaj s čopičem, ki je videti kot pahljača? Na vsa ta vprašanja je odgovorila vizažistka Martina Borščak, ki jo na Facebooku najdete pod imenom Martina Makes Makeup.

Za nanos pudra

"Menim, da tega kot vsakodnevne uporabnice ličil ne potrebujete. Tak čopič je bolj namenjen profesionalni uporabi. Puder lahko brez težav nanesete z blazinicami prstov," pravi Borščakova in dodaja, da pri nanosu mineralnega pudra nujno potrebujete čopič, ki naj ima čim gostejšo dlako.

Pahljača za lička

Za nanos rdečila pridejo v poštev čopiči, ki so rezani postrani ali enakomerno. Ti so malo večji in podobni tistim za nanos mineralnega pudra. "Uporablja se tudi čopič v obliki pahljače, ki ga lahko uporabite za odstranitev odvečnega senčila, ki nam s senc pade na obraz, največkrat pod oči."

Izognite se blazinicam

Obstajajo različne velikosti in oblike, ki jim je skupen ploski videz. "Priporočam, da se izognete uporabi blazinic za senca, ki se jih dobi v setu, saj so po navadi nepraktične in nehigienične," pravi vizažistka. Pri nanašanju senčila lahko uporabite tudi čopič za zabrisovanje, s katerim poskrbite za lepe prehode med senčili.

Dlačica po dlačico

"Čopiči za obrvi v obliki glavnička so precej neuporabni," poudarja Borščakova in svetuje, da posežete po tistih, ki so rezani postrani in poskrbijo za natančen nanos senčila za obrvi. "S takim čopičem lahko rišete tudi dlačico po dlačico in poskrbite za naravnejši videz manjkajočih obrvi."

Ne pozabite na čiščenje

Poznamo čopiče, ki so narejeni iz sintetičnih dlak, take iz prave živalske dlake ter čopiče, sestavljene iz mešanice naravnih in sintetičnih dlak. "Pomembno je, da čopiče redno čistite, to pa je priporočljivo vsaj enkrat na teden. Uporabite lahko kar šampon za lase – predlagam takšnega, ki ima čim manj dodatkov, kot so različna olja in silikoni," svetuje Martina Borščak.

Sušite vodoravno

Ko čopič operete, je zelo pomembno, da ga posušite vodoravno in ne navpično. "Voda, ki je ujeta v dlake, lahko namreč pronica do dela, kjer so prilepljene, in povzroči njihovo izpadanje ter posledično redčenje čopiča," pojasnjuje vizažistka. V nakup čopičev se izplača vložiti malo več, saj jih boste z rednim vzdrževanjem lahko imeli dolgo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.