Magazin > Lepota & telo
41 ogledov

Ličenje v stilu šestdesetih

ženska shu
Vintage kosom, ki so v kombiniranju garderobe vse bolj priljubljeni, prilagodite tudi ličenje. Mačje naličene oči, značilne za 60. leta prejšnjega stoletja, narišite s črtalom za oči.

V gelu obstojnejši

Za mačje oči potrebujete mirno roko, nekaj vaje in veliko potrpežljivosti. Črtalo za oči v gelu je obstojnejše in ga je lažje nanašati kot tuš. Začnite s tanko linijo, ki jo narišete od zunanjega kota očesa do notranjega očesnega kotička. Nato linijo zarišite še enkrat od notranjega dela očesa proti zunanjemu ter s črtalom sledite liniji trepalnic, vendar črte ne zarišite preblizu zunanjemu delu obrvi. Zapolnite še morebitne praznine, namažite trepalnice in vaš retro make up oči je končan.

Seksi pin up videz

Ustnice namažite s šminko nežno rožnate barve ali barve breskve. 
Za večerne priložnosti pa lahko izberete vpadljivejši videz pin up dekleta. Gre za seksi slog, ki je kraljeval v začetku prejšnjega stoletja in je spet priljubljen. Poleg oči je treba močno poudariti obrvi in ustnice. 



Močne in goste obrvi

Obrvi najprej počešite proti očem, nato pa proti čelu. Poudarite jih s črno barvico. Če nimate gostih obrvi, jih lahko s hitrimi potezami barvice tudi nekoliko zapolnite. Dorišite jih od notranjega proti zunanjemu delu, nato pa nanje nanesite nekaj voska.

Uporabite bleščilo

K pin up videzu spada šminka močno rdeče barve, ki jo nanašate tako, da ustnice najprej obrobite s svinčnikom iste barve. Če ne marate močne rdeče barve, uporabite glos, ki je lahko tudi brezbarven.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.