Magazin > Lepota & telo
23 ogledov

Ličenje za maturantke

Ličenje uskladite z obrazom in osebnostjo. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Maturantke. Na ta poseben večer zažarite v naravnih tonih in ličenje prilagodite izbranemu slogu.

Našle ste obleko, zdaj pa vas čaka še ličenje. Letos modne sproščene lahkotnejše kroje živih barv lahko namesto z opaznimi modnimi dodatki dopolnite z močnejšim ličenjem, ki je lepo videti kot dodatek in zaokroži vaš videz.

Manj je več. Veke lahko okrasite z okrasnimi kamenčki in trepalnice zgostite z umetnimi, a bodite pozorne, da vas igrivost ne zanese predaleč. "Tudi tu drži rek manj je več. Če je obleka bogata, naj drugod ne bo preveč dodatkov, saj ste tako lahko hitro videti kičasto. Lahko imate tudi umetne trepalnice, vendar pazite, da izberete prave glede na obliko oči, naj ne bodo predolge in prevelike," svetuje vizažistka Bojana Zmazek. Če ste bolj sramežljive ali romantične, se ne silite s kričečo rdečo barvo. Predvsem je pomembno, da se boste dobro počutile v svoji koži in občudujoči pogledi so zagotovljeni.

Igra pred ogledalom. Čeprav obvladate ličenje, pred plesom preverite zmagovalno kombinacijo. Ker trendi niso ostro zarisani, sprostite domišljijo in se pred ogledalom malce poigrajte.
Mali triki ličenja. Izbira podlage je osnova vsakega ličenja. Izberite svojemu kožnemu odtenku sorodnega, za temnejše odtenke raje počakajte na poletje, ko bo koža že obarvana od sonca. Puder v prahu, ki se ujema z barvo podlage, bo poskrbel za mat videz. Ličnice obarvajte nežno, in sicer na predelu, ki je izpostavljen, ko oponašate ribo. Ustnice bodo polnejše s temnejšo barvo ali dodatkom svetlečega glosa, šminka pa bo obstojnejša, če boste pred njenim nanosom nanesle malo pudra v prahu. Za razpokane ustnice bo poskrbel piling iz medu in sladkorja ter nanos vazelina pod plastjo rdečila. Utrujene oči boste osvežile z nekaj bleščicami v kotičkih očes. Na neurejene obrvi s prstom nanesite malce vazelina.

Miniintervju z vizažistko Bojano Zmazek

Kakšni so letos trendi za ličenje, predvsem za maturantke?
Splošen trend je naravno ličenje v zemeljskih tonih. Ličenje pri maturantkah naj se prilagaja slogu in izboru tega pri obleki ter pričeski, kar pomeni, da so še vedno moderni različni videzi, le da je celotna podoba usklajena.

Katere so največje napake, ki jih delajo dekleta, ko se ličijo sama?
Velikokrat izberejo pretemno tekočo podlago ali pretirano nanašajo maskaro, ki se posledično kopiči in ni videti lepo. Pogosta napaka so tudi pretanke obrvi ali pa napačno oblikovane glede na obliko obraza.

Kaj naj maturantke vzamejo na ples, da malce osvežijo mejkap?
Nujen je puder v kamnu, predvsem njegov nanos na T-predel, kjer se najbolj svetijo. Svetijo se lahko samo ličnice, drugače je koža hitro videti mastna. V torbici naj imajo tudi sijaj za ustnice, lahko takšnega z bleščicami, ki bo njihove ustnice povečal in jim dal videz polnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.