Magazin > Lepota & telo
381 ogledov

Ličenje za vse starosti

1/4
Žurnal24 main
“Po 30. letu se čez dan naličite naravno, zvečer dramatično. Po 40. letu so primerni pastelni odtenki, v zrelih letih pa so odlična rešitev rožnati in modri odtenki,” pove vizažistka Anja Kogoj.

Nad 30
Koža po 30. letu potrebuje izdatno nego. Pred ličenjem nujno uporabite vlažilno kremo, zvečer pa kožo dobro očistite in ji privoščite izdatno nočno nego. Pri ličenju upoštevajte pravilo manj je več in uporabljajte ličila, ki pristojijo vašemu barvnemu tipu.

Nad 40

Ženske po 40. letu naj se predvsem izogibajo matiranim, težkim, gostim pudrom, saj ti gube optično le še povečajo,” poudari vizažistka Leya Marinčič. Pravi, da se takšni koži najbolj prilegajo vlažilni, lahki in biserni pudri, ki se nanašajo preprosto. “Ženske naj se prav tako izogibajo pudru v prahu, močnim rdečilom za lica in živim barvam okoli oči. Takšna ličila bodo namreč napolnila gubice in ji naredila še vidnejše,” razloži. Najprimernejša so senčila v naravnih, zemeljskih in zlatih tonih.

Nad 50
Ker se začnejo po 50. letu na koži pojavljati nepravilnosti, naj korektor postane žensko skrivno orožje. “Za prekrivanje podočnjakov izberite tekoč korektor v oranžnem odtenku, za prekrivanje rdečice in popokanih kapilar pa raje izberite kremni korektor v zelenobelem odtenku,” svetuje Kogojeva. Za zrelo kožo so najustreznejši pudri, ki kožo nahranijo, navlažijo in imajo zgladitveni učinek. “Takšni pudri sicer ne ustvarijo rezultata, kakršnega vidimo v reklamah, toda delci v njih odbijajo svetlobo in gubice optično skrijejo,” pojasni Kogojeva in doda, naj ženske poudarijo le del obraza hkrati.
 

Nad 60
Šestdesetletnice so najlepše naravne,” razkrije Marinčičeva in pristavi, da bodo ženske najlepši videz dosegle z nežnimi prekrivnimi pudri, lepo začrtanimi obrvmi z barvo, ki je za odtenek temnejša od las, in s poudarjenimi ustnicami. “Po 60. letu ne gre več toliko za poudarjanje enega dela obraza, ampak za ličenje obraza kot celote,” pove Kogojeva in opozori, da je uporaba črnih senčil in rožnatega rdečila za ustnice odsvetovana.

Nekaj zvezdnic, ki se znajo naličiti si oglejte v galeriji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.