Magazin > Lepota & telo
17 ogledov

Ločitev vpliva na zdravje moških

Ločitev. Shutterstock
Čeprav so moški videti močnejši in manj ranljivi od žensk, ločitev zelo vpliva na njihovo zdravje.

Sodeč po zadnji raziskavi, ki je objavljena v spletni izdaji Journal of Men's Health, ima lahko ločitev velike posledice na duševno in telesno zdravje moških.

Zanimiv je del študije, ki se nanaša na umrljivost. Ločeni in neporočeni moški spadajo v skupino moških, ki prej umirajo ter se pogosteje zatekajo k različnim substancam in postanejo depresivni kot poročeni moški.

Raziskava je potrdila, da neporočeni moški živijo krajši čas od poročenih. Vzrok njihove smrti so kardiovaskularne bolezni in visok pritisk, nagnjeni pa so tudi k različnim boleznim, kot so običajni prehladi, rak in srčni infarkti.

Rezultati so pokazali tudi, da ločeni moški pogosteje segajo po alkoholu in drogah, odstotek morilcev med ločenimi pa je 39. Ti moški so bolj nagnjeni k depresiji in podležejo duševnim motnjam desetkrat hitreje kot oženjeni.

V številnih kulturah se pri ločitvah več pozornosti namenja ženskam, saj se zdi, da so moški močnejši in manj ranljivi. Ta raziskava pa je po mnenju strokovnjakov pokazala, da ni tako. Na zdravje moških v prvi vrsti vpliva ločitev, sledijo pa bankrot in vojne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.