Magazin > Lepota & telo
762 ogledov

Loui Ferry: Mlad Slovenec, ki frizira v Hollywoodu

Loui Ferry Facebook
Mlad slovenski frizer, ki je urejal Kendall Jenner, Karlie Kloss in postavnega Davida Gandyja, ki ga poznamo iz legendarne reklame Dolce and Gabbana.

Vili Koderman je ime, ki ga v tujini najbrž nihče še nikoli ni slišal. Loui Ferry pa je tisti fant, ki ga pozna marsikatera svetovno znana manekenka. Je 23-letni Slovenec, ki je v tujini uspel kot frizer. Je verjetno eden najbolj uspešnih mladeničev, ki vihti svoje škarje in ki se vsakodnevno srečuje z največjimi zvezdami iz sveta glasbe, filma in mode. Z njim smo se pogovarjali med tem, ko je sedel na vlaku in nestrpno čakal let za Los Angeles, kamor se je zdaj tudi preselil. Kdo ga je najbolj navdušil in čemu vse je bil priča v zaodrju na modih revijah, si lahko preberete v spodnjem intervjuju.

Si verjetno najbolj uspešen slovenski frizer. Si kdaj mislil, da boš prišel tako daleč?
Iskreno si nikoli nisem mislil, da bom danes tu, kjer sem. Lahko rečem, da je bila nekje globoko v meni vedno želja, da postanem frizer, ki bo resnično dober v svojem poslu in bo poznal lase.

Kako se je začela tvoja pot v tujino?
Pot v tujino se je začela pri 18. letih, ko sem sodeloval z Angelom Seminarujem v Miami na Floridi, kjer sem prvič zares okusil, kaj pomeni frizerstvo na svetovnem nivoju ter spoznal ljudi tega kova. Nato sem se nekaj mesecev po tem, ko sem se vrnil iz Miamija, preselil v London. 

 

A photo posted by Loui Ferry (@louiferry) on Oct 16, 2014 at 4:36am PDT

Kateri je bil prvi zvezdnik, s katerim si sodelovali?
Prvi je bil David Gandy, ko sem prvo leto prišel v London. Seveda sem imel malo sreče ter vsega ostalega, kar pride zraven, da imaš možnost urejati njegove lase. Lahko rečem, da je David zelo prijazen in profesionalen.

Je kakšen zvezdnik, ki prisega na tvoje delo in te ne spusti iz rok?
Glede na to, da sem vsakih osem dni v drugem mestu, ker sledim svojim interesom, še ni zvezdnika, ki bi se mu prilagajal in mu bil nenehno na voljo.

Kdo te je najbolj navdušil?
Lahko rečem da Karlie Kloss. Njena energija in preprostost jo naredita to, kar je danes. V očeh medijev je neka osebnost, ki je popolnoma drugačna kot v mojih očeh, po tem ko sem imel priložnost delati z njo.

 

A photo posted by Loui Ferry (@louiferry) on Mar 10, 2015 at 8:40am PDT

Je morda kdo od zvezdnikov, ki se je pri tebi zapisal z negativnim predznakom? Je bil kdo preveč vzvišen? Morda nesramen?
Lahko rečem, da osebno do mene ne, ker ni bilo razloga, da bi bil. Sem pa že bil priča dramam v zaodrjih, ki so bile, po mojem mnenju, nepotrebne. Če pa je kdo vzvišen, ker meni, da je lahko, pa naj bo. Mene to ne moti oziroma se ne oziram na to, naredim svojo delo in to je to.

S kom bi si želel sodelovati?
Želja po sodelovanju z t.i zvezdniki nimam, kajti vse obravnavam kot ostale ljudi. V mojih očeh je človek človek. V spomin se mi je najbolj vtisnila Kendall Jenner.

Baje tudi razmišljaš o selitvi v Los Angeles. Kje si trenutno nastanjen in zakaj si se odločil za selitev?
Res je, odločitev je padla. Ravno sedaj, ko se dopisujem z vami, sedim na vlaku v smeri letališča. Čez dve uri pa let v Los Angeles. Trenutno sem v Londonu, oziroma lahko rečem da z mislimi že v LA-ju.

Srečno pot! Zdaj pa samo še za konec. Od kod ime Loui Ferry?
Ime je nastalo pred petimi leti, ko smo se s prijatelji hecali, da ko bom enkrat dober frizer, da bom v tujini potreboval umetniško ime. Nato smo začeli žrebati črke in po šestih urah je nastal Loui Ferry. V tujini me nihče ne pozna pod mojim pravim imenom: Vili Koderman.

Komentarjev 2