Magazin > Lepota & telo
296 ogledov

Lubrikant v vsako spalnico

Nada Krivokapić Črešnik priporoča organske lubrikante, biolubrikante in navadne Žurnal24 main
Lubrikanti so za zdravo spolnost ključni. Nada Krivokapić Črešnik, lastnica erotične trgovine Red Shop, pojasnjuje, da ne sme manjkati v nobeni spalnici, še bolj nepogrešljivi pa so v zrelejših letih.

"Lubrikanti postanejo nuja, ko je nožnica suha, ko so spolni odnosi daljši in pri uporabi erotičnih igračk," pravi Nada Krivokapić Črešnik in dodaja, da "so zelo dobrodošli tudi pri samozadovoljevanju, tako pri moških kot pri ženskah".

 

Ko kupujemo lubrikant, moramo paziti na kakovost, misliti pa moramo tudi na to, ali ga bomo uporabljali vaginalno ali analno. "Zelo pomembno je, da so lubrikanti za vaginalne in analne odnose ločeni. Lubrikant za vaginalne odnose se lahko uporablja tudi za igračke, za analne pa je strogo ločen." Parom, ki se pogosto predajajo analnim strastem, Črešnikova priporoča uporabo posebne masti, ki jo prav tako lahko kupijo v erotičnih trgovinah.

 

lubrikant | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na oljni ali vodni osnovi?

Če imate dolgoletnega partnerja in med spolnim odnosom ne uporabljate kondoma, je za vas najboljši lubrikant na oljni osnovi, saj ti zagotavljajo boljšo drsnost, nožnica pa ostaja vlažna dlje časa. Priporočljivi so tudi za analne odnose. Ob uporabi kondoma in erotičnih igračk pa je najboljši lubrikant na vodni osnovi, saj je manj agresiven od oljnega in zato tudi udobnejši.

 

V korak z zdravjem pa gredo najbolje organski in biolubrikanti ter lubrikanti, ki so hipoalergeni in preprečujejo možnost bakterijskih vnetij. "Eko- in biolubrikanti so novost na trgu. Vsekakor so boljši, saj so narejeni iz naravnih sestavin, ki zagotavljajo vlažnost." Poleg kakovosti, ki je pri lubrikantih ključna, pa Črešnikova za konec še dodaja, da "ne smemo pozabiti na higieno, predvsem, če so odnosi analni".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.