Magazin > Lepota & telo
14 ogledov

Lutke z oblinami razvnele Švedsko

lutka Žurnal24 main
Na Švedskem imajo dovolj anoreksičnih lutk v izložbah. V eni od modnih prodajaln ženske končno lahko vidijo, kako oblačila pristojijo normalnim postavam.

Lutka z oblinami, mehkim in zaobljenim trebuščkom, obilnejšo zadnjico, zalitimi stegni in oblečena v zapeljivo perilo je na družabnih omrežjih, potem ko je njeno fotografijo objavila ena od bork za pravice žensk, postala pravi hit.

Seveda je fotografija lutke, ki nosi konfekcijsko številko 40, požela več tisoč komentarjev in delitev. In prav je tako, saj smo vsi že več kot naveličani anoreksičnih lutk v modnih izložbah, oblečenih v konfekcijsko številko 34. Med množico pozitivnih komentarjev pa se je našlo tudi nekaj takšnih, ki pravijo, da takšne lutke niso zdrav zgled ter da promovirajo nezdrav način življenja.

Pa je res tako težko pogledati lutko, ki ima obline, kakšen "kilogram" preveč in na kateri oblačila ne visijo kot na obešalniku? Večina Švedinj se s takšnimi očitki ne strinja in pravi, da bodo končno lahko videle, kako oblačila pristojijo normalnim ženskam. Idejo vsekakor pozdravljamo tudi mi.

Komentarjev 1
  • Mr.Bean 13:52 21.marec 2013.

    Upam da so se spomnili na moške lutke z precej zaobljenim trebuhom, tanko zadnjico in suhimi stegni...