Magazin > Lepota & telo
49 ogledov

Majhni triki, ki vas naredijo vitkejše

zivljenje 26.11.13. asos, foto: asos Asos
Izogibajte se drobnim vzorcem in se ne tlačite v premajhna oblačila.

"Moda za močnejše sledi enakim trendom kot vse druge konfekcijske številke," o jesenskih smernicah v modi za močnejše pravi modna stilistka Barbara Žgalin in dodaja, da se pri modi za močnejše navadno najbolje obnesejo klasični kroji in ne tisti naravnost z modnih brvi.

Poudarite prednosti


"Pri nakupu zimskih kosov, kot so plašči in puloverji, se je preohlapnim krojem bolje izogniti. Treba je poudariti tisto, kar je na telesu lepega, zato je silhueta, ki sledi telesu, boljša izbira," razkriva Žgalinova in dodaja, naj plašči prav tako ne bodo predolgi.
 Kupujte sebi primerne številke; ne oblačite se v premajhna ali prevelika oblačila, saj boste tako videti še obilnejši.

Izberite barve

"Ljudje z močnejšimi postavami naj temnejše kose vsake toliko zamenjajo z bolj živimi barvami," pravi strokovnjakinja in dodaja, naj v žive barve oblečejo tisti del telesa, ki bi ga radi izpostavili. "Gre za dvobarvno pravilo, ki se uporablja glede na obliko telesa," poudarja.

Previdno z vzorci

"Majhnim vzorcem, kot so drobni cvetlični vzorci ali tanke črte, se je bolje izogniti," pravi Žgalinova. Namesto tega raje izberite večje vzorce, opaznejši nakit in obilnejše torbice.

Nosite oblačila s pokončnimi črtami namesto vodoravnih, saj bodo te telo naredile na videz višje in vitkejše.

Obujte petke

Postavo boste optično podaljšali in s tem tudi zožili, če boste obuli petke. Balerinkam se raje izognite, še posebno če imate široko stopalo. Obujte udobne čevlje, v katerih vas stopalo ne bo tiščalo, poskrbite pa tudi za pokončno in samozavestno držo.

Zožajte pas

Za optično zožanje pasu izberite širok pas, ki si ga nadenite tik nad boki. Kombinirajte ga s tunikami in oblekami. S pasom (tudi ožjim) bo vaš pas videti ožji, vendar ne stisnite preveč – še vedno se morate počutiti udobno. K tunikam in oblekam ne obujte gležnjarjev, ampak raje izberite škornje.

Čipke

"Optično lahko prsi zmanjšajo čipkasti vstavki na zgornjih delih košaric ali v celoti čipkaste košarice. Učinkovite so tudi široke čipkaste naramnice," naštevajo oblikovalke v Lisci. Okrogel trebuh bodo prikrili stezniki in hlačke z visokimi čipkastimi vstavki ob straneh in nad sprednjim nožnim izrezom, posežete pa lahko tudi po perilu, ki je namenjeno oblikovanju telesa. "Korekcijske hlačke naredijo trebuh na videz bolj ploskega," sklenejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.