Magazin > Lepota & telo
159 ogledov

Mala črna obleka

Črna obleka je primerna za vsako priložnost. (Foto: Imaxtree)
1/31
Žurnal24 main
Mala črna obleka je za oblikovalce večni izziv. Primerna je za zmenek, pijačo s prijatelji ali sprehod po mestu, saj boste v njej vedno videti preprosto in elegantno hkrati.

Legendarna
Ko je Coco Chanel dejala, da bi morala vsaka ženska imeti v omari črno obleko, je obleka postala legendarna. Oblekica ni imela nobene bistvene posebnosti, njena posebnost je bila le črna barva, ki je bila do tedaj rezervirana za žalovanje. Ko je bila prvič predstavljena na modnih pistah, jo je ameriški Vogue označil kot največji uspeh leta in angleški novinarji so ji nadeli ime little black dress, ki ga še danes ponosno nosi. Skozi leta se spreminjata zgolj dolžina in velikost dekolteja, njen namen in uporabnost pa ostajata ista.

Nujen kos
Mala črna obleka je kos, ki je nujen sestavni del vsake omare. Znana po tem, da vas reši iz zagate ravno takrat, ko nimate kaj obleči, vam bo tako olajšala nepričakovano povabilo na večerjo ali pa nenaden odhod na otvoritev razstave ali obisk koncerta.

Ne nujno elegantna
Izberete lahko tudi material, ki ne bo izrazito večeren, in jo z različnimi modnimi dodatki po potrebi spremenite v dnevno službeno obleko, popoldansko obleko za potep po mestu ali pa v obleko za večerno zabavo. Mala črna obleka vas preprosto nikoli ne bo pustila na cedilu.

Nekaj letošnjih si oglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.