Magazin > Lepota & telo
133 ogledov

Maska za lase iz kumar in jogurta

Tudi lasišče potrebuje nekaj počitka in hladilne nege (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Privoščite lasem nekaj hladilne nege v vročih dneh. Maska iz kumar in jogurta bo lase nahranila in osvežila.

Naravna kura za nego lasišča
Maske so idealne za povrnitev zdravja in sijaja poškodovanim lasem, Če se odločite za nakup vnaprej pripravljenih, bodite pozorni pri izbiri prave za vaš tip las. Doma pripravljene maske in obloge pa so hitra in poceni rešitev, ki bo lase osvežila, nahranila in navlažila. Maske, ki jih boste izdelali sami, ne vsebujejo kemikalij in so nadvse prijazne do las. Tokrat vam predstavljamo masko iz kumar in jogurta, ki se bo lasem prilegla v vročih dneh. Povsem naravna kura za nego lasišča bo lase osvežila in nahranila. Recept je povsem preprost.

Preprosta za uporabo
Potrebujete polovico kumare,  ki jo dobro pretlačite. Zmešajte jo s 150 mililitri jogurta in eno zvrhano čajno žličko medu. Mešanico nanesite na suhe lase po celotni dolžini, predvsem pazite, da temeljito pokrije celotno lasišče. Razčešite z glavnikom od korenin do konic, zavijte lase v toplo brisačo in pustite delovati 30 minut. Masko temeljito izperite s šamponom in namesto balzama pri končnem izpiranju uporabite jabolčni kis. Masko lahko uporabite enkrat tedensko. Mešanico lahko uporabljate tudi kot masko za obraz, saj kožo lepo navlaži in poživi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.