Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Maska za sijoče lase

Sijoči lasje podarijo naravno svež videz. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Konec poletnega dopusta je čas, da pomislite tudi na svoje lase. Sijaj in vlažnost jim povrnite z dvema popolnoma naravnima maskama.

Voda, sonce in veter lase izsušijo, zato je poleg obiska frizerskega salona po dopustu skoraj obvezna tudi domača nega, ki lase osveži, jih nahrani s potrebno vlago in poveča njihov sijaj. Obe maski pred vami lase obnovita in jih naredita mehke in sijoče. Prvo lahko zmešate iz sestavin, ki jih imate doma vedno pri roki, druga pa bo morda zahtevala skok v trgovino. Preizkusite tisto, ki vas prepriča bolj.

Maska z olivnim oljem
Za masko potrebujete tri žlice olivnega olja in tri žlice limoninega soka. Pripravite jo tako, da olje v posodici počasi pogrejete in toplemu primešate limonin sok. Še toplo zmes kar z rokami namažite po opranih in vlažnih laseh. Če je vaše lasišče zelo suho, jo nežno vmasirajte tudi v lasišče, drugače se mu raje izognite. Lase zavijte v figo in ovijte z brisačo ali prozorno folijo. Masko sperite s toplo vodo.

Kokosova maska
Za dišečo masko potrebujete 50 gramov kokosovega masla, 10 mililitrov jojobinega olja in 40 kapljic eteričnega olja rožmarina. Vse sestavine zmešajte v skodelici in nanesite na vlažne lase ter jih, enako kot pri prvi, ovijte v brisačo ali folijo. Masko pustite delovati čim dlje, lahko tudi čez noč – v tem primeru pazite, da lase z brisačo ali folijo ovijete dovolj močno, vzglavnik pa prekrijte z brisačo. Sperite s toplo vodo, po želji tudi z blagim šamponom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.