Magazin > Lepota & telo
76 ogledov

Maskare na sto načinov

Začarajte s pogledom. Žurnal24 main
Čeprav jih je na tržišču že pravo morje, pa kozmetične hiše nenehno tekmujejo, katera bo ponudila nekaj učinkovitejšega in boljšega, da bi bile trepalnice videti še daljše, polnejše in bolj zavihane.

Že veste, katera maskara najbolje poudari vaše oči?

Prava krtačka za pravi učinek
Pri maskarah je najpomembnejša krtačka. Bliže kot so si dlačice na ščetki, bolj goste in polne bodo trepalnice. Želite naraven, izpopolnjen pogled? Prava izbira je krtačka z daljšimi dlačicami.

Tanka, ravna ali zavihana?
Tanke in krajše trepalnice, predvsem v kotičkih, najlepše poudari tanka krtačka, ki je idealna tudi za nanos maskare na spodnje trepalnice. Ravna krtačka z enakomerno razporejenimi dlačicami trepalnice podaljša, medtem ko je zavihana krtačka prava izbira za ženske z ravnimi trepalnicami, ki želijo s privihanimi trepalnicami odpreti oči.

Maskara nove generacije © Max Factor

 
Maskare nove generacije
Med vedno bolj priljubljene štejemo tako imenovane maskare nove generacije z mehko fleksibilno termoplastično iFX-krtačko, ki omogoča enakomeren nanos maskare na trepalnice od korenin pa vse do vrha. Trepalnice so videti daljše, bogatejše in polnejše.

Triki za brezhiben nanos
Maskaro nanesite v dveh plasteh, prvič po nanosu korektorja in drugič po končanem ličenju. Trepalnice bodo videti gostejše, če boste med nanosom ščetko premikali levo in desno. Želite odpreti pogled? Potem trepalnice rahlo privihajte. Pri tem si pomagajte s kleščami za vihanje trepalnic, ki so primerne predvsem za ženske z izrazito ravnimi trepalnicami. Vam je ta pripomoček tuj? Po nanosu maskare trepalnice privihajte kar s prstom in pridržite nekaj sekund, da se maskara posuši.

Želite več?
Za zelo intenziven učinek maskaro nanesite v več plasteh, a pred vsakim nanosom počakajte, da se že nanesena maskara dobro posuši. Z nanosom maskare na spodnje trepalnice pa nikar ne pretiravajte.

Naraven privihan videz dosežete z nanosom v eni potezi. © iStockPhoto

 
Odstranite packe
Se vam maskara rada razmaže? Pred nanosom pod oči dodajte malo pudra v prahu. Nanj se bodo prijele morebitne packice, ki jih boste brez vidnih posledic pozneje odstranili z vatirano paličico. Če se vam med nanosom trepalnice zlepijo, jih razčešite z glavničkom ali z očiščeno krtačko stare maskare.

V eni potezi
Da se maskara ne bi izsušila in bi jo lahko uporabljali čim dlje, bodite previdni pri njeni uporabi. Ščetkico izvlecite v eni potezi! Nikar je ne namakajte, saj se tako v tubico prikrade zrak, ki je glavni krivec za posušeno maskaro.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.