Magazin > Lepota & telo
83 ogledov

Maske in kopeli za suho kožo

ženska čiščenje obraz Shutterstock
Za zelo suho in razdraženo kožo pripravite kopel iz poparka kopriv, suhi obnohtni kožici pa pomaga lešnikovo ali avokadovo olje.

Proti suhi in razpokani koži na rokah pomagajo tudi obloge. Pozimi jih pripravite vsaj enkrat na teden, uporabite pa lahko tudi domače sestavine.

Kopel iz kopriv

Za suho in razdraženo kožo manikerka Marija Klincov predlaga kopel iz poparka kopriv, kamilic, žajblja in ognjiča. Poparek ohladite, roke pa imejte nato v kopeli vsaj 15 minut.

Krompir in mleko

Doma si lahko pripravite tudi masko iz čajne žličke glicerina, dveh žlic oljčnega olja, soka ene limone, rumenjaka in nekaj kapljic rožne vode. Zmes namažite na roke in pustite 15 minut. Učinkovito oblogo pripravite tudi iz kuhanega krompirja in mleka.

Za nohte lešnikovo olje

Za suho obnohtno kožico in nohte pa lahko zmešate lešnikovo ali avokadovo olje, ki mu lahko dodate nekaj kapljic eteričnega olja sandalovine, kamilice ali vrtnice. Zelo suhi koži rok bo pomagala tudi mešanica naravnega karitejevega ali kokosovega masla, ki mu dodajte med, svetuje Klincova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.