Magazin > Lepota & telo
832 ogledov

Maske za sijoče lase

lasje Shutterstock
Čas je, da lase pripravite na hladnejše dni. Za začetek postrizite od poletja izsušene konice, potem pa jih nahranite z domačimi maskami.

Maske za sijoče lasVse, kar potrebujete za obnovo las, boste našli kar v domačem hladilniku. Prijatelji vaših las so na primer jajca, med, kis, avokado in različna olja.

Maske vedno nanašajte na vlažne ali suhe lase; za večji učinek lase ovijte v brisačo ali folijo. Pustite delovati od 15 do 20 minut, nato sperite s toplo vodo.

Vse domače maske uporabite takoj, sveže pripravljene, saj bodo sicer oksidirale in učinek ne bo enak. Masko, ki ostane, zavrzite.

Kis za sijaj

Čeprav ima res neprijeten vonj, skodelico jabolčnega kisa dodajte zadnji vodi pri izpiranju las. Za prijetnejši vonj v mešanico vode s kisom kanite nekaj kapljic eteričnega olja. Kis bo z las odstranil vse nečistoče in sledi izdelkov za lase, poleg tega pa vsebuje veliko mineralov, ki bodo poskrbeli za zdrave lase.

Medena maska za suhe lase

Pol skodelice medu zmešajte s tremi jedilnimi žlicami oljčnega ali kokosovega olja. Masko s čopičem nanesite na suhe lase, jih ovijte v brisačo in pustite učinkovati vsaj pol ure. Masko izperite s šamponom. Medena maska bo lase navlažila in poživila.

Jajčna obloga

Dve jajci zmešajte s petimi jedilnimi žlicami oljčnega olja, nanesite na lase in pustite učinkovati vsaj 15 minut. Sperite z mlačno vodo. Ker jajčna obloga vsebuje veliko vitaminov in beljakovin, bodo lasje po njej sijoči, maska pa bo poskrbela tudi za zdrave konice, ki se ob redni negi ne bodo več cepile.

Avokadova maska z medom

Zmečkanemu avokadu primešajte žlico oljčnega olja in dve žlici medu. Gladko zmes nanesite na lase in pustite učinkovati 15 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.