Magazin > Lepota & telo
2562 ogledov

Masko za obraz si naredite sami

kumare, maska Profimedias
Predstavljamo vam tri obrazne maske iz kumar, ki si jih lahko zelo hitro pripravite sami.

Sezona kumar je tu in če gre verjeti vrtičkarjem, jih ne primanjkuje. Kumare pa niso le slastne, ampak tudi izjemno učinkovita sestavina obraznih mask. Zaradi njenih osvežilnih lastnosti bo vaša koža videti bolj zdrava in sijoča.

Zbrali smo tri recepte, ki jih lahko hitro pripravite doma.

Kumare in jogurt

Ta maska je primerna za vse tipe kože. Potrebujete polovico kumare in eno čajno žlico navadnega jogurta.

Kumaro olupite in iz njega naredite pire. Tega pomešajte z jogurtom. Zmes razmažite po obrazu, vratu in dekolteju. Masko pustite delovati 15 minut.

Mlečne kisline v jogurtu deluje kot neke vrste piling. Koža bo bolj gladka in navlažena. Jogurt bo še zlasti blagodejno vplival na kožo, ki je bila dalj časa izpostavljena soncu ali je nagnjena k mozoljem. Če jogurt pomešate s kumaro, ki je znana po svoji hladilni moči, boste dobili idealno masko.

Kumare in med

Potrebujete polovico kumare in dve čajni žlici medu ali aloe vere.

Med bo v kombinaciji s kumaro spodbudil elastičnost kože. Med poleg tega spodbuja obnavljanje kože, zato bo vaša koža po nekajkratni uporabi videti bolj zdrava in sijoča. Namestu medu pa lahko uporabite tudi aloe vero.

Masko pripravite tako, da kumaro najprej olupite in iz nje naredite pire, ki mu dodate med oziroma aloe vero. Tudi to masko na obrazu, vratu in dekolteju pustite delovati 15 minut. Nato jo sperite.

Kumare in mleko

Potrebujete polovico kumare, četrt kozarca mleka, čajno žlico medu, čajno žlico rjavega sladkorja.

Rjavi sladkor lahko uporabite namesto pilinga. V kombinaciji z mlekom in medom bo vašo kožo še osvežil.

Iz kumare naredite pire, v ločeni posodi sladkor dobro pomešajte z mlekom in medom. Mešanici dodajte pire in imeli boste idealno masko za poletne dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.