Magazin > Lepota & telo
200 ogledov

Masturbacija koristi razmerju

V pričakovanju. Žurnal24 main
V večini zvez si eden od partnerjev želi seksati pogosteje, zato občasna masturbacija prispeva k redu in miru v hiši ter sprošča in zmanjšuje stres.

Ženske, ki masturbirajo še preden so spolno aktivne, bodo pozneje mes seksom verjetneje doživljajle orgazme, je že 1950 leta rekel razvpiti ameriški seksolog Alfred Kinsey. To je bilo do tedaj prvo javno omenjanje masturbacije v pozitivnem kontekstu. Čeprav so raziskave že pred desetletji pokazale, da blagodejen vpliv samozadovoljevanja na psiho in telo, imajo ljudje, še posebej tisti v razmerju, pogosto mešane občutke do take vrste zadovoljstva. Masturbacija v odnosu je v primeru ločenosti partnerjev, bolezni, nosečnosti ali utrujenosti zaradi stresa in dela povsem normalna, trdijo seksologi. Poleg tega uravnoteža neusklajenost glede seksualnih potreb partnerjev. Večin parov se namreč deli na tistega z večjo in manjšo seksualno željo, kar lahko sčasoma postane resen problem, ki oddaljuje in razdiralno vpliva na razmerje. ''Glede na to, da ne obsatja čarobna formula, ki bi ob poroki obdarila partnerje z enakimi potrebami, je masturbacija odlično sredstvo, s katerim ohranjamo ravnovesje,'' je dejala ameriška seksualna terapevtka dr. Louanne Cole Weston

Masturbacija krepi imunski sistem. Masturbacija koristi obema spoloma. Pozitivno vpliva na imunost moških, krepi odpornost prostate na infekcije in zmanjšuje tveganje za razvoj raka prostate. Pri ženskah sprošča predmenstrualno napetost in dviguje prag bolečine. Spodbuja krvni obtok in lajša bolečo menstruacijo ter preprečuje menstrualne krče. Je najvarnejša oblika seksa, sprošča hormone, ki dvigujejo razpoloženje, deluje kot naravno sredstvo za dober sen in krepi medenične mišice, kar vodi k boljšemu seksu.

Zmanjšuje napetost. Smozadovoljevanje je ob nerazpoloženem ali odsotnem partnerju odlična metoda za potešitev lastnih potreb. Poleg tega se boste izognili napetosti, pregovarjanju in nesoglasjem.

Masturbacija krepi seksualno zavest. Ljudje, ki občasno uživajo v čarih "seksa s samim sabo", se v lastnem telesu počutijo udobneje, lahko doživijo zelo intenzivne orgazme, ki jih pozneje lažje dosegajo tudi s partnerjem. Ob odkrivanju lastnega ugodja pa tudi širijo spolno samozavedanje, poudarjajo strokovnjaki.

Seks s sabo zahteva uravnoteženost.
Občasna masturbacija v razmerju je v nekaterih primerih normalna, seveda pa je drugače, če ob tem popolnoma izgubite interes za partnerja in sanjarite o njegovem najboljšem prijatelju ali prijateljici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.