Magazin > Lepota & telo
162 ogledov

Mateja Škraba osvojila Vogue

Frachella
1/4
Osebni arhiv
Slovenska oblikovalka Mateja Škraba s svojo znamko nahrbtnikov in torbic Frachella s svetlobno hitrostjo prodira na tuje trge. Med drugim je njene izdelke opazil tudi britanski Vogue, svetovna modna revijalna biblija.

Frachella | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
"V omari naredite prostor za nov dodatek, Frachellin nahrbtnik KATN. Mehak, prostoren dodatek, ročno narejen iz črnega umetnega usnja z detajlom v obliki trikotnega metalnega loga znamke," svetuje britanska različica najbolj znane modne revije na svetu, Vogue.

"Vogue me je kontaktiral s ponudbo za sodelovanje. Seveda sem pograbila priložnost," pravi Mateja, ki si od objave obeta večjo prepoznavnost in prodor na tuji trg. A to ni edini uspeh, oblikovalke in podjetnice, katere nahrbtniki in torbice so med modnimi poznavalkami vse bolj priljubljeni. "Pred kratkim sem dobila investitorja, s katerim sva odprla Frachella d.o.o. Zadeva postaja resna, cilji in želje še večje. Vsekakor je fokus na tujino, poleg tega pa seveda tudi sodelovanje z Mateio Kogoj pod znamko GiaKiara, s katero skupaj ustvarjava kopalke, in trenutno še sveže sodelovanje z Živo Javeršek, ki ustvarja pod znamko Viva's project," dodaja ustvarjalka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.