Magazin > Lepota & telo
76 ogledov

Matični mleček za večno mladost

"Na podlagi prijav zaenkrat nismo zabeležili povezave med nepravilno rabo FFS in Žurnal24 main
Matični mleček je eden najmočnejših antioksidantov, ki preprečujejo staranje organizma in nasploh blagodejno vplivajo na obrambno funkcijo in na naše zdravje.

Ta čebelji proizvod je dejansko izloček mladih čebeljih dojilj in služi kot prvovrstna hrana za čebelji zarod, posebej za matico. Je bele ali svetlorumene barve, značilno zanj pa je, da s staranjem postaja vse gostejši, lahko tudi spremeni barvo. Uživanje matičnega mlečka odlično vpliva na počutje, povečuje odpornost in blaži številne zdravstvene težave otrok in žensk v meni in pred njo. Posebej priporočljiv je za kronične bolnike in starostnike, saj povečuje apetit in izboljšuje prebavo, krepi mišično tkivo in pripomore k hitrejšemu okrevanju pri dolgotrajnih boleznih. Je tudi izrazit antioksidant in preprečuje staranje. Blagodejno vpliva na videz kože, nohtov in las.

Jemljemo ga lahko samostojno ali skupaj z medom in drugimi čebelarskimi proizvodi. Paziti moramo le na datum uporabnosti, saj je izjemno občutljiv, njegova življenjska doba je minimalna.

Izjemna občutljivost!
Čebelarji posebej opozarjajo na hrambo te dragocene snovi, ki mora biti kar se da sterilna. Hranimo ga v hladnem in temnem prostoru, da obdrži kar največ zdravilnih sestavin. Matični mleček dobimo v lekarnah in bolje založenih drogerijah. Če pa morda poznate kakšnega čebelarja, ga le pocukajte za rokav, saj boste tako dobili še povsem svežo merico tega dragocenega naravnega zdravila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.