Magazin > Lepota & telo
79 ogledov

Maturantske pričeske

Z rahlimi kodri boste očarale. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Letošnji trendi maturantskih pričesk zapovedujejo naravne barve in kodre.

"Lasje naj bodo spuščeni, pramen ali dva pa lahko tudi spnete, kar bo pričesko poživilo. Takšna pričeska ne bo obremenjevala lasišča, počutile pa se boste bolj sproščene," svetuje frizerka Tatjana Breg iz Maribora.

Okrasite jih s cvetjem. Trendi maturantskih pričesk trenutno narekujejo daljše lase, ki prosto padajo, najsi bodo strogo ravni ali mehko nakodrani. Kodri naj bodo večji, začnejo pa naj se na zatilju, kar bo pričeski dodalo volumen. Za popestritev videza se lahko odločite tudi za frufru, lasne vstavke oziroma podaljške ali pa v lase vpnite kakšno okrasno lasnico, na primer s cvetjem, metuljčki ali bleščicami.

Topli in naravni toni. Frizer Gregor Cerar priporoča, naj se pri barvanju las odločimo za tople in naravne barvne tone. S pravilno barvo bodo lasje pridobili sijaj, barva pa ne bo delovala izumetničeno. V modi so vse barve od temno rjave, čokoladne in lešnikove do zlato blond. Poskrbite le, da se bo barva ujemala z vašo poltjo in naravnim videzom.

Naj bodo sijoči. Ne glede na to, za kakšno pričesko se boste odločili, najprej poskrbite, da bodo lasje zdravi, mehki in sijoči. Obisk frizerja je potreben vsaj vsake tri mesece; redno barvajte narastek in strizite razcepljene konice. Lasem bosta odlično deli tudi tedenska uporaba mask in masaža lasišča.

Kako izbrati pravi frufru?

  • Kvadraten obraz. Frizer naj vam frufru počeše na stran in ostriže resasto tako, da ta prehaja v večje dolžine in se na koncu zlije s preostalimi lasmi.
  • Ovalen obraz. Je precej prilagodljiv, zato se lahko z dolžino in obliko frufruja precej poigrate. Ovalnemu obrazu namreč pristoji vse.
  • Podolgovat obraz. Izogibajte se dolgih, ravnih las. Če imate dolge lase in jih ne želite krajšati, poskrbite za volumen in jih strizite resasto.  Izberite daljši frufru, s katerim boste pokrili čelo in tako optično zmanjšali obraz.
  • Okrogel obraz. Frufru naj bo ostrižen ravno in simetrično. S takšno strogo linijo boste obraz optično zmanjšali. Če ne želite frufruja, naj bodo lasje postriženi stopničasto, različnih dolžin.
  • Srčast obraz. Lasje naj bodo v dolžini ramen ali čez, odlična izbira pa bo frufru, postrižen in počesan na stran.


Trendi za fante.
"Na področju moških pričesk v ospredje prihajajo vse daljši lasje," pravi frizer Gregor Cerar. Če na maturantskem plesu želijo malce nenavadnejši videz, se lahko fantje odločijo za različne dolžine las, še vedno pa v modi ostaja "irokeza". Za posebne priložnosti izberite različne oblike, daljše lase na čelu in temenu, ki so lahko oblikovani v strogo konico ali nenavadno daljši na eni strani. Tako zagotovo ne boste ostali neopaženi. Pomembno je, da boste s svojo pričesko zadovoljni. Bodite unikatni, ne posnemajte pričesk zvezdnikov samo zato, da bi zadostili trendom. Za nasvet vprašajte frizerja, ki vam bo svetoval, kakšna oblika je primerna za vaš obraz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.