Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Med službo jemo nezdravo

pica Shutterstock
Posledice neustreznega prehranjevanja na delovnem mestu se hitro pokažejo.

Vse več zaposlenih ne kosi več po zaključku delovnega dneva, ampak med delom, saj v primerjavi z letom 1997 namesto ob 15. uri dandanes najpogosteje kosijo ob 13. uri, je pokazala razsikava, ki jo je letos izvedel Inštitut za varovanje zdravja (IVZ). “Kosilo se od doma seli v obrate javne prehrane oziroma gostinske obrate, saj se zunaj doma redno prehranjuje že kar 43 % prebivalcev Slovenije,« izsledke raziskave komentira mag. Matej Gregorič z IVZ. “To pomeni, da je obrok med delom vse bolj pomemben tudi za vzdrževanje ustreznega psihofizičnega stanja.

Prehranjevanje izven doma pa je problematično predvsem zato, ker Slovenija razen redkih izjem še nima ustreznih prehranjevalnih obratov, ki bi zaposlenim med delovnim časom ponujali zdrave in uravnotežene obroke. Vzor pri tem so skandinavske države, kjer je tovrstno prehranjevanje za zaposlene v podjetjihodlično urejeno. Pri nas pa smo za zdaj žel večinoma omejeni na hitro prehrano, sendviče ali druge nezdrave jedi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.