Magazin > Lepota & telo
474 ogledov

Mešanica tople vode in medu dela čudeže!

med Profimedias
Med, ki so ga v zdravstvene namene uporabljali že stari Egipčani 3000 let pred našim štetjem, dela čudeže. Presenečeni boste nad vsemi koristmi, ki jih prinese kozarec tople vode z medom na dan.

Natočite si kozarec tople vode, vanj pa lahko iztisnite tudi nekaj kapljic limone in temu dodajte še čajno žličko medu, svetujejo strokovnjaki. Najboljše, da mešanico dobro premešate in spijete takoj zjutraj na tešče.

1. Niža holesterol

Med preprečuje nalaganje holesterola na stenah žil, k čemur pripomorejo vsi antiokdisanti, ki se nahajajo v tej zlati dobroti. 

2. Minimizira tveganje za srčne bolezni

Med vsebuje antioksidante, ki varujejo pred srčnimi boleznimi. Pri tem pomaga tudi pri vzdrževanju zdrave ravni holesterola, ki niža možnost za pojav kapi ali srčnega infarkta.

3. Olajša bolečino pri vnetem grlu

Kozarec tople vode z medom pomaga pri lajšanju bolečine vnetega grla, saj med vsebuje protivnetne značilnosti, ki pomagajo pri premagovanju okužbe dihal, kašlja in prehlada.

4. Pomaga pri nižanju teže

Med vsebuje nekatere naravne sladkorje, ti pa pomagajo pri nižanju hrepenenja po bolj sladki hrani, kar posledično vodi do nižanja teže.

5. Čisti kožo

Med med drugim deluje tudi antibakterijsko, zagotavlja čistočo kože in obogati polt kože ter ji ob tem doda svojevrsten naravni sijaj. Mešanica tople vode in medu se tako med drugim ponaša tudi s funkcijo obnovitve naše kože.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.