Magazin > Lepota & telo
607 ogledov

Milan Gačanovič: "Slovenci nimajo stila"

Milan Gačanović, piknik Zvezde pod klobuki, Saša Despot
Takšno mnenje ima modni oblikovalec o stilu Slovencev.

"Če bi imeli Slovenci stil, bi bilo odlično … Nimajo ga," je na vprašanje, kakšen stil oblačenja imajo Slovenci, kritično odgovoril modni oblikovalec Milan Gačanovič – Gacho, ki se je zdaj posvetil oblikovanju klobukov. "Nisem kritičen, sem realističen. Povem tako, kot je. Zakaj bi hvalil nekaj, kar mi ni všeč?"

Na vprašanje, kdo od znanih Slovencev ali Slovenk ga s stilom navdušuje, na pikniku Zvezde pod klobuki, svoj prst uperi v novinarko in voditeljico Ulo Furlan: "Ona ima stil. Počakajte, da se razgledam. Potem pa jih ne vidim več. Sicer pa je imela Miša Molk, Ulina mama, vedno odličen stil. Barbara Žnidar, Marjeta Grošelj, potem pa je že konec. In jaz seveda! (smeh)"

Pravi, da je stil prirojen, da je del tradicije, vzgoje in družine: "Ljudje delajo eno veliko napako, ljudje vedno mislijo, da je stil pogojen. Če imaš stil, ga imaš, če pa ne, pa ne. Lahko listaš Vogue in kopiraš, ampak če nimaš stila, je kopija slaba."

Komentarjev 9
  • Žirafa 22:34 15.junij 2017.

    So pa že boljši dedci z brado kot metroseksualčki.

  • Žirafa 22:33 15.junij 2017.

    Je kar zadel. Greš po ulici in vidiš kup žensk, ki so oblečene in nafarbane ko poceni prostitutke. Če bi kateri focn prilimal, bi ji še na drugi strani face vsa fasada dol padla. Meni je njegov turban ...prikaži več všeč. Nenazadnje je tudi point eventa, nositi čim izvirnejše naglavno pokrivalo.

  • blueone 17:46 15.junij 2017.

    A Milan Gačanovič – Gacho vi pa imate stil???