Magazin > Lepota & telo
91 ogledov

Mlajše pesti vnetje prostate

Vse mlajši trpijo za težavami s prostato. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Bolezni prostate so predvsem psihološki vzrok erektilne disfunkcije.

“Same težave s prostato, najpogostejše je benigno povečanje prostate, ne povzročijo tudi erektilne disfunkcije,” zatrjuje urolog Andrej Kmetec z Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Motnje z erekcijo so navadno neodvisne od bolezni prostate.
Anton Kmetec, urolog
Težave so duševne narave
Kot pravi, oteženo uriniranje, ki kaže na težave s prostato, moškega moti in mu povzroča predvsem duševne težave. “Težave z erekcijo pa utegnejo nastopiti, kadar začnemo zdraviti povečano prostato z zdravili,” pojasnjuje urolog in dodaja, da so le prehodne narave.


Prostatitis pri mlajših
Tudi prostatitis, vnetje prostate, ki prizadene od 10 do 12 odstotkov moških v obdobju največje dejavnosti, lahko sproži erektilno disfunkcijo, a je ta po navadi psihogene oblike. “Moški s prostatitisom imajo neprijetne in ponavljajoče se težave, tudi bolečine, kar kljub zdravljenju neugodno vpliva na razpoloženje,” pojasnjuje Kmetec. Moške poziva k pravočasnim preventivnim pregledom, najbolje po 40. letu.

Motnje erekcije
Težav z erekcijo je kar precej, saj po nekaterih raziskavah za njimi v težji ali lažji obliki trpi kar polovica moških po 50. letu, pravi urolog Anton Kmetec.“Težave s prostato pa so pogosto le izgovor ali prikrivanje resnične težave, to je motnje erekcije, le da si moški tega ne želi priznati,” pristavlja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.