Magazin > Lepota & telo
56 ogledov

Mlajši moški, krajše življenje

Ženske, ki izberejo precej mlajše moške, so bolj podvržene stresu in z njim pove Žurnal24 main
Ženske, ki se poročijo z moškimi, precej mlajšimi od njih, umrejo mlajše.

Nova nemška demografska študija je pokazala, da zveza z veliko mlajšim ali precej starejšim moškim ženskam bistveno skrajša življenje. Raziskavo, ki je bila opravljena na kar dveh milijonih parov, je izvedel inštitut Max Planck.

Splača se le moškim
Podatki so pokazali, da ima ženska dvajset odstotkov več možnosti, da kmalu umre, če je njen partner od 7 do 9 let mlajši. Pri ženskah s partnerji, ki so od njih toliko starejši, odstotek pade na deset. Ista raziskava je obenem pokazala, da moški, ki se poročajo s precej mlajšimi pripadnicami nežnejšega spola, živijo za desetino dlje od tistih, ki se poročajo z vrstnicami.

Mladenke poživljajo
Razlog za takšne rezultate so znanstveniki pri moških pripisali dejstvu, da mlajše partnerke vnesejo svežino in nov zagon v življenje moškega. Obenem naj bi bili tisti moški, ki si izberejo mlajšo, tudi v zelo dobri telesni kondiciji in naj bi že zato živeli dlje.

Mlajši moški, socialna stigma
Moški imajo torej srečo, saj lahko izberejo kogarkoli, ženske pa naj bi pri tem ovirala družba, za katero je mlajši ali precej starejši partner nesprejemljiv. To naj bi bil tako močan pritisk na ženske, da so zaradi tega bolj podvržene stresu in boleznim, ki jih ta povzroča. Znanstveniki še poudarjajo, da se ženske zaradi boljših družbenih vezi (prijateljice) bolje znajdejo tudi brez moškega, zato jim zveza ne izboljša življenja tako bistveno, kot ga moškim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.