Magazin > Lepota & telo
10 ogledov

Modna detektivka

Burberry
1/10
Žurnal24 main
Prvi toplejši žarki narekujejo, da težke zimske plašče čimprej pospravimo nazaj v omare, na plano pa naj pokukajo lahke prehodne jakne in trenči.

Modna je asimetrija
Navadni in pusti kroji tako imenovanih detektivskih plaščkov so preteklost. Novost so poudarjena ramena, ki so lahko tako že krojena ali pa še dodatno okrašena. "V ospredju ostaja tako imenovana oblika peščene ure, ki dodatno poudari ženstveno figuro," pojasnjuje Fermetova.

Romantični vzorci
Posebno popestritev videza boste dosegle z barvno podlogo cvetličnih vzorcev. Drznejše lahko izberete žive barve tudi za zunanjo stran, vendar pa Fermetova svetuje, da smo pri takšnih odločitvah pazljivejši, saj kričeče barve niso za vsakogar. Za večerne priložnosti izberite močne barve dragega kamenja, kot so temno vijoličasta, safirno modra, smaragdno zelena in rubinasto rdeča. Še zmeraj ostajajo v modi tudi pudraste barve; vsi odtenki od umazano bele do barve breskve in nežno roza. Poslovne ženske ne boste zgrešile s klasičnimi barvami, značilnimi za trenčkot. Barvna lestvica teh je od vojaško zelene do vseh odtenkov rjave in sive.

Krajše različice iz tvida Prehodne jakne iz tvida, žameta ali drugih debelejših materialov bodo najboljši učinek dosegle ob ravno krojenih hlačah črne ali sive barve, v prostem času pa jih lahko nosite tudi h kavbojkam. Za slovesnejše priložnosti naj jakno zamenja strožji suknjič, ki je letos moden tudi v svetlih barvah. V klasični črni verziji pa se bo odlično podal tudi h koktejl oblekici in gležnarjem.

Poudarite drobne detajle
Preprostejše kroje in puste barve lahko domiselno popestrite z velikimi broškami v obliki cvetov, posebnimi pasovi ali vratnimi rutami. Pazite le, da bo izbira dodatkov v skladu z odtenkom plaščka ali jaknice.

Nekaj idej za trenčkote vam ponujamo v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.