Magazin > Lepota & telo
137 ogledov

Modne zapovedi za kavbojke

DSquared2
1/8
Imaxtree
Ozke in klasičnega videza boste nosili tudi spomladi. Širokim hlačnicam je odklenkalo.

Za moške

"Moda ozkih kavbojk klasičnega videza se bo iz zime nadaljevala v pomlad in poletje," pravi modni oblikovalec Boštjan Mljač. "Morda bo malo več pastelnih oziroma peščenih, svetlejših barvnih odtenkov. Manj bo tudi poobdelav, ki ustvarijo uničen videz," dodaja. In kateri kroji so modna preteklost? "Širokim, tako imenovanim raperskim kavbojkam in farmerkam je dokončno odklenkalo," poudarja sogovornik.

Super slim fit še za moške

"Rdečo nit lahko zaznamo predvsem pri krojih. Ti so vedno ožji, celo pri moških kavbojkah je zaslediti kroj super slim fit, kar je bila še prejšnjo sezono domena ženske garderobe," pojasnjuje modni oblikovalec.

Barve

Medtem ko klasični proizvajalci prisegajo na dokaj tipične barve džinsa (modra, črna in zelo malo barvnih različic), je bilo po besedah sogovornika nekaj čisto drugega videti "pri blagovnih znamkah, kot je Dolce & Gabbana, kjer sta oblikovalca uporabila praktično vse možne barve za džins ozkega kroja z znižanim sedalom", dodaja. Sicer pa bodo vaš džins popestrili potiski, našitki in vezenine.

Nizki pas le za najstnike

"Vitkim postavam običajno pristaja vse. Privoščite si zelo modne hlače super skinny fit, ki v kombinaciji z voluminoznejšim zgornjim delom ustvarijo trenutni hit iz modnih brvi," še pravi Mljač.

Za močnejše

"Če ste močnejše postave, posezite po klasičnih krojih in izberite ravne krojene hlače, ki niso preveč oprijete," nadaljuje. "Tak kroj lepo potegne postavo pri tistih, ki so močnejši in nižje rasti, zato bodo s takimi hlačami videti višji," dodaja. “Trebušastim postavam svetujem ravno krojene kavbojke z rahlo povišanim pasom. Hlače z nižjim pasom so namreč domena mlajših, če ne že najstnikov, in v garderobo moških nekako ne spadajo," pravi sogovornik.

Za ženske

"Pri nakupu kavbojk se ne ozirajte toliko na modne smernice kot na tip svoje postave," podobno kot njen stanovski kolega Boštjan Mljač svetuje modna oblikovalka Nina Šušnjara.
"Izpostavila bi kavbojke na zvonec s hlačnicami, ki se na koncu razširijo in tako podaljšajo vsako nogo. Za vitke ženske pa barvne kavbojke, ki so trenutno zelo modne," pravi. "Privoščite si take, ki so zelo oprijete in vzorčaste," dodaja, "ali pa se odločite za kavbojke iz tako imenovanega acid washed džinsa, ki optično najbolj razširi postavo."

Širše za močnejše

Močnejšim svetuje širše hlačnice, segajoče do tal. Če jih boste nosile na pete, boste optično podaljšale svoje noge. "Tiste, ki imate trebušček, izberite hlače z višjim pasom."

Ste visoki ali nizki?

"Visoke ženske si lahko privoščijo oprijete kavbojke z zelo nizkim pasom, ki jih lahko nosijo celo na športne copate. Nižjim pa svetujem kavbojke s širokimi hlačnicami, ki jih obvezno nosite na visoke pete, ali oprijet skinny džins, ki ga kombinirajte s škornji, segajočimi rahlo čez kolena. Tako si boste koleno optično prestavili malo višje, in zato bo noga videti daljša," sklene Šušnjarova.

Preobrazba kavbojk z likalnikom

Z malo kreativnosti si lahko kavbojke z detajli popestrite tudi sami. "Našijte kak detajl iz usnja, ki bo po pranju videti zdelan, ker bodo kavbojke s tem dobile še večji 'karakter'. Klasične, temnejše in ne preveč uničene kavbojke zalikajte na rob, in tako ustvarite nov, uradni videz," svetuje Mljač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.