Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Modni agent: "Si kot debela krava"

Kylie Bisutti FameFlynet
Potem ko je v začetku meseca javnost s podrobnostmi iz modnega sveta šokirala nekdanja urednica avstralske izdaje Voguea, je zdaj svoje izkušnje z javnostjo delila tudi Kylie Bisutti, ena od bivših Victorijinih angelčkov.

Zgodb o krutosti modnega sveta je vse več. Zdaj je svojo New York Postu zaupala bivša supermanekenka Kylie Bisutti, ki je javnosti razkrila, kakšno je bilo njeno modno življenje.

Kylie pravi, da je že od malega vedela, kaj si želi: postati manekenka. Z željo po modni karieri je v New York prišla zelo mlada, polna zaupanja v modni svet: "V New Yorku so se mi odprle oči. Spoznala sem temno plat modne industrije. Ena od mojih sostanovalk je imela bulimijo. Bruhala je celo kar med obroki. Vsako noč je hodila spat objokana, ko se je gleda v ogledalo, pa se je sama sebi zdela zelo debela. V resnici je bila zelo drobna."

Gola pri 16 letih

Seveda je mlada manekenka pritisk po "koščenosti" kmalu občutila tudi sama. Modni agentje so jo zmerjali, da je predebela, pri 16 letih so jo prisilili, da se je fotografirala gola, izkusila pa je tudi zapeljevanje in poskus spolne zlorabe. "Fotografi in moški modeli so me pogosto poskušali zapeljati. Na nekem fotografiranju me je fotograf celo pritisnil ob steno in poskušal poljubiti," se spominja Kylie, ki je bila sicer deležna stroge verske vzgoje. "Tako obupno sem si želela uspeti v manekenstvu, da sem podlegla celo pritisku, ko mi je fotograf rekel, da se mora vsaka manekenka fotografirati zgoraj brez. Jaz sem takšno fotografijo posnela pri 16 letih," dodaja.

"Si kot debela krava!"

Čeprav je pri svojih 178 centimetrih imela le 52 kilogramov, pa agentje z njo niso bili zadovoljni. "Dela ne dobiš, ker si trenutno videti kot debela krava, Kylie. Na bokih moraš izgubiti še pet centimetrov," so ji odgovorili, ko jih je vprašala, zakaj ne dobi nobenega dela. Da bi jim ustregla, je že tako strogo dieto (jedla je le zelenjavo, sadje in kosmiče) zamenjala za ananas in lubenico, neomejene količine vode in telovadbo. Pravi, da je vadila tudi po dve uri na dan. Na koncu je tehtala le malo več kot 48 kilogramov, kar pa ji še vedno ni prineslo večjih modnih uspehov.

Pri 18 letih se je njeno modno življenje začelo postavljati na noge, vsaj kar se dela tiče. Ko je spoznala bodočega moža, jo je ta vpeljal v svet Victoria's Secret, kjer pa so od nje zahtevali, naj se, čeprav ima partnerja, po modnih revijah na zabavah spogleduje z znanimi in poslovnimi partnerji. Tako kot številne druge se je Kylie kmalu znašla na spletni strani s pornovsebino. Fotografije so bile lažne in narejene s pomočjo računalniškega programa, a spoznanje, da je postala seks simbol, ni bilo lahko, pravi.

V okrilju Victorijinih angelčkov je zdržala dve leti. Ugotovila je, da milijoni, ki bi jih zaslužila z razkazovanjem v kopalkah in nošenjem kril, njenemu življenju ne bi prinesli polnosti in vsebine. A se iz modnega sveta vseeno ni povsem umaknila. Zdaj sodeluje pri oblikovanju modne kolekcije, maja pa naj bi predstavila tudi svojo prvo knjigo I’m No Angel: From Victoria’s Secret Model to Role Model (Nisem angel: Od modela Victoria's Secret do vzornice).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.