Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Modni oblikovalci pustili prve vtise

teden mode Alice Bossman
1/55
Saša Despot
Te dni se v Kinu Šiška odvija aprilski teden mode, ki je že v polnem zamahu. Sinoči smo videli prve kreacije, danes in jutri jih sledi še več.

Aprilski teden mode so odprli modni oblikovalci Sofia Nogard, Tanja Zorn, Miro Mišljen, Niti Niti (Simona Muc) in Alice Bossman, ki so predstavili svoje sanje in vizije za prihodnjo jesen in zimo.

Kot prvi je na modno brv svoje stvaritve poslal Miro Mišljen, ki je kolekcijo poimenoval Marija Magdalena, za rdečo nit pa tokrat izbral romantično čipko. Navdih za oblačila je našel v zgodbi nočne dame, ki ponoči na ulicah Amsterdama v svoj objem vabi mimoidoče. Usoda prostitutk ga je navdahnila, sam pa bi rad s kroji odprl še "razmislek o življenju stigmatiziranih prijateljic noči".

Oblikovalski dvojec Sofia Nogard je navdih poiskal v potovanju, ki je po njihovem mnenju bistvo ženske. Kroji, barve in vzorci, ki jih je izbral, opisujejo vse plati sleherne predstavnice nežnejšega spola. Njihovo kolekcijo odražajo kontrasti, večplastna osebnost, igra ravnih in polnih krojev, svetlih in temnih barv, svetlikajočih in rustikalnih materialov ... Tudi tokrat so nujno prisotni usnjeni dodatki, pri katerih pa je poleg usnja uporabila še volneni filc, s katerim želi poudariti zimsko vzdušje kolekcije.

Modna oblikovalka Tanja Zorn je manekenke prav tako oblekla v kontrastne linije, igra se s svetlobo in temo, šepeta o zmodeliranih volumnih in površinah 3D. Kolekcijo za jesen in zimo 2013 je poimenovala Hiaroscuro.

"Kdo je tukaj žival in kdo je tukaj človek? Kdo se zdaj koga boji?" S temi vprašanji so se poigravali v oblikovalski hiši Niti Niti. Njihove linije, barve in oblike je narekoval tako imenovani boj s peklenskim mrazom, lakoto in samim sabo. Na modni pisti se je v vlogi modela sprehodil tudi slovenski igralec Marko Mandič.

Kot zadnja se je predstavila Alice Bossman, ki, svojo kolekcijo opisuje takole: "Konstrukcija, dekonstrukcija, oblike, linije, detajli, volumni,  nosljivo, udobno, ženstveno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.