Magazin > Lepota & telo
52 ogledov

Modni trend, ki povzroča glivice

superge Asos
Z njimi so začeli hipsterji pa tudi nekateri zvezdniki, zdaj pa jih nosijo že skoraj vsi – poletne superge brez nogavic.

Nekaterim se zdi praktično, drugi ne želijo kazati nogavic (da, tudi hlačnice pri moških hlačah so vse krajše), a trend, ki je osvojil že veliko moških (in žensk), je kriv za povečanje števila glivičnih okužb, ugotavljajo angleški strokovnjaki. Daily Mail poroča, da se je nakup izdelkov proti glivičnim okužbam in deodorantov za stopala v Angliji v zadnjem času povečal za več kot deset odstotkov.

Nošenje superg, tudi takšnih poletnih – lahkotnih in pletenih, brez nogavic, povečuje možnosti za nastanek srbečice ter neprijetnega vonja, saj se pot z nog ne vpije v nogavice, ampak ostaja na koži ter se vpija v superge. Notranji del superg se tako hitro spremeni v leglo bakterij, ki lahko zelo hitro povzročijo nastanek glivičnih okužb.

Namigi, kako zmanjšati potenje nog

Ker je na stopalih več žlez lojnic, povečano potenje nog, še posebno v poletnem času, ni nič nenavadnega. Da bi preprečili neprijetne okužbe in vonjave, upoštevajte spodnje nasvete:

  • superg ne nosite na gola stopala, ampak vedno obujte nogavice. Če vas nogavice, ki se vidijo, motijo, dajte prednost bombažnim, za moden videz pa izberite krajšo različico, ki sega le do začetka gležnjev;
  • če imate več superg, jih nosite izmenično – tako se bodo prepotene superge dobro posušile in prezračile;
  • ob zelo povečanem potenju nog poskusite z deodoranti za stopala;
  • pomembna pa je tudi osnovna higiena, noge umivajte vsaj enkrat na dan, če imate težave s potenjem in neprijetnim vonjem, pa po potrebi tudi večkrat.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.