Magazin > Lepota & telo
89 ogledov

Modni v telovadnico

H&M H&M
Športna oblačila zadnje čase niso namenjena le za v telovadnico, temveč jih lahko brez skrbi nosite tudi v prostem času.

To sicer ne pomeni, da se po mestu sprehajate v tekaških hlačah; za prosti čas so najprimernejša oblačila za jogo, pilates, zumbo in podobno. Pri kombiniranju uporabite domišljijo in ne pozabite na kakšen urbani športni dodatek.

Trend

Vedno več oblikovalcev športnih oblačil se zaveda, da oblačila za šport niso več le funkcionalna, kar pomeni, da so iz materialov, ki odvajajo pot iz telesa na svojo zunanjo plast, obenem pa ohranjajo kožo suho in telo ogreto, temveč tudi modna.

Letos ženske najbolj posegajo po širokih hlačah s patentom spodaj. Res pa je, da so tudi ožji kroji spet modni. Zgornji deli ostajajo klasični, to so ozke, a še vedno dovolj dolge športne majice s kapuco (angleška beseda za tako majico je hoodie) različnih barvnih kombinacij. Vadbene majice so udobne, nekoliko širše in daljše,” najnovejše športne trende predstavlja Tina Pustovrh, specialistka za kondicijski trening in oblikovalka koncepta Body Bodhi.

Oblačila za motivacijo

Pustovrhova svetuje, da je pri izbiri športnih oblačil zagotovo najpomembneje, da so udobna, prilagojena dejavnostim, ki jih izvajamo, hkrati pa se moramo v njih počutiti samozavestno. “Nemalo raziskav je pokazalo, da primerno oblačilo pri vadbi zagotavlja dovoljšnjo mero motivacije, ki je na poti do uspeha zelo pomembna,” dodaja.

Eksplozija barv

V tem času prevladujejo predvsem žive, svetle barve, ki nam tudi pozimi dajejo prepotrebno mero energije. To so rožnata, vijoličasta, modra in zelena. Še vedno pa ljudje radi prisegajo na preverjeni sivo in črno,” opaža Blaž Puc, zastopnik Bodytalka za Slovenijo. Podobnega mnenja je tudi Sabina Janjič, oblikovalka znamke Shabba, ki pravi, da “je letos prava eksplozija barv v vseh možnih kombinacijah. Dekleta so postala drznejša in več eksperimentirajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.