Magazin > Lepota & telo
15 ogledov

Modno z ljubljanskih ulic

ulični stil
1/4
Natalija
Kaj se ta hip nosi na ljubljanskih ulicah? V fotografski objektiv smo ujeli štiri modne navdušence, ki s svojim unikatnim stilom izstopajo.

Maja, 23 let

Majo, sicer študentko kineziologije na fakulteti za šport, smo srečali v ljubljanskem parku Tivoli, ravno ko se je vračala s popoldanskega sprehoda s prijateljico. V vrvežu športnih rekreativcev je s svojo romantično podobo izstopala. Oblečena v 'baggy' hlače s cvetličnim potiskom v kombinaciji z usnjenim pasom in masivno ogrlico, nam je zaupala, da najraje nakupuje v tujini, saj je tam večja modna izbira. Lansko leto sta tako skupaj s sestro potovali na Tajsko in si po prihodu domov pošteno napolnili omare z novimi modnimi pridobitvami. Med dodatki so ji najljubši uhani, saj je mnenja, da primerno popestrijo vsako oblačilo, všeč pa so ji tudi rute in šali.

Sara, 22 let

Sara je študentka ustne higiene na dentalni medicini, najraje pa nakupuje preko spleta. O svojem stilu pravi, da se razlikuje glede na priložnost – v prostem času prisega na ulični stil, za večerne izhode pa rada poseže po nekoliko bolj elegantnih oblačilih. Med modnimi dodatki so ji še posebno pri srcu zapestnice in ogrlice, všeč pa so ji tudi torbice. Oblačila, ki se jih naveliča ali pa ji ne ustrezajo več, pogosto podari v trgovine iz druge roke, čeprav sama v tovrstne trgovine ne zahaja. O stilu Ljubljančanov pa pravi: "Ljubljančani imajo v zadnjih letih skoraj enak slog oblačenja, sama zato raje kupujem preko spleta. Pred nekaj leti se mi je zdel njihov slog bolj zanimiv"

Naser, 21 let

Na ljubljanskem gradu smo ujeli Naserja, ki se v prostem času ukvarja z manekenstvom, zaradi česar je seznanjen z najnovejšimi modnimi smernicami. V teh dneh je tako ravno sredi priprav na tekmovanje za Mistra Slovenije. Naser, sicer študent ekonomije, nam je zaupal, da obožuje športno eleganten stil oblačenja. Najraje nakupuje v Sloveniji, Avstriji in Italiji, nakupovanja prek spleta pa se izogiba, saj je mnenja, da se lahko šele na podlagi pomerjanja odloči za nakup posameznega kosa. Pa dodatki? Naser prisega na ure, verižice, zapestnice in očala.

Urša, 16 let

Dijakinja srednje šole za oblikovanje in fotografijo nas je prepričala s svojevrstnim modnim slogom. Oblečena v očetovo (pre)veliko džins jakno in 'martenske' nam pove, da pri svojem oblačenju ne sledi modnim trendom, čeprav jih pozna, saj se z njimi srečuje skoraj na vsakem koraku. Visoka moda pa jo navdušuje. Urša, ki se v prostem času ukvarja s fotografiranjem in risanjem, se pri svojem oblačenju izogiba pretirano živim barvam in 'nakičenim' vzorcem. Rada ima črno, rdečo, sivo in olivno-zeleno. Urša pa ni tipična predstavnica ženskega spola, saj zase pravi, da ni oboževalka nakupovanja, ker jo spravlja v slabo voljo. V kolikor ji čas dopušča, si rada kaj sešije, prav tako je tudi značke, ki jih je nosila med našim srečanjem, izdelala sama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.