Magazin > Lepota & telo
30 ogledov

Modra volja

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Preženite depresijo z modro svetlobo.

Razpoloženje je možno dvigniti tudi z modro svetlobo, so pokazale raziskave, ki so jih izvedli na univerzi Thomas Jefferson v Philadelphii. Poletna sončna svetloba naj bi bila namreč sestavljena iz več modre barve kot zimska, zato naj bi prav pomanjkanje teh svetlobnih odtenkov pozimi pri ljudeh povzročilo malodušje.

Barvna savna. Tudi v Sloveniji so že na voljo barvne savne, ki sproščanje s potenjem kombinirajo z barvno terapijo. Za dobro počutje obisk take savne kombinirajte z dolgim sprehodom na svežem zraku.

Pod lučjo le podnevi
Primanjkljaj modrine lahko pozimi jeseni in pozimi nadomestite z izbiro žarnic, ki oddajajo popolnoma belo oziroma modrikasto svetlobo. Takšne so LED-žarnice in varčne sijalke. Strokovnjaki z univerze, ki je izvedla raziskavo, ob tem opozarjajo, da ste lahko takšni svetlobi izpostavljeni le za kratek čas in podnevi, saj vam bo ponoči naredila več škode kot koristi. Zmotili bi lahko občutljiv naraven bioritem telesa, to pa bi vodilo v slabo počutje, nespečnost in posledično slabšo voljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.