Magazin > Lepota & telo
140 ogledov

Moški bolj zaželeni brez dlak

moški Shutterstock
Čeprav laserska depilacija zagotavlja trajno odstranitev dlačic, se zanjo odloča zelo malo moških. Povpraševanje sicer narašča, a odstotek se še vedno giblje okoli le osmih odstotkov.

Tisti, ki se opogumijo, se zanjo odločijo predvsem zaradi osebne urejenosti in higiene, sporočajo iz centra za zdravo življenje Healthness. “V današnjem času so tudi moški radi urejeni, zato epilacija ni nikakršen tabu,” pravi Darja Kovič, vodja terapevtk.

Jakost se prilagodi

Tako kot pri ženskah je tudi pri moških epilacija mogoča na vsem telesu, najpogosteje pa se odločajo za odstranitev dlačic na hrbtu in ramah. Število tretmajev, ki so povsem neboleči, je odvisno od posameznika. “Jakost in dolžina tretmaja se prilagodita posamezniku glede na to, kako koža reagira,” razlaga Kovičeva.

Manj poraščeni so bolj privlačni

Poraščeni moški so privlačnejši le 20 odstotkom žensk, je pokazala nedavna ameriška raziskava. Ženske na prvem mestu najbolj moti poraščen hrbet, na drugem mestu se je znašel poraščen prsni koš. Ženske prisegajo tudi na urejeno moško mednožje. To sicer ne pomeni da je popolnoma brez dlak, dovolj je že, če le malo pristrižete.

Komentarjev 1
  • mayer 13:59 23.april 2013.

    Ma to so poženščeni fegeti!